Hoe een WordPress-blog op Bluehost te starten (een complete gids)

Zoek je naar hoe je een WordPress-blog start op Bluehost?


Hier krijg je de volledige tutorial die stap voor stap wordt uitgelegd met screenshots.

Zelfs als u niets weet over het maken of bloggen van websites, kunt u binnen enkele minuten eenvoudig een WordPress-blog maken met behulp van onze beginnershandleiding.

Er zijn veel platforms beschikbaar om een ​​website te maken zoals Blogger, WordPress, Weebly, Wix en nog veel meer. Van al deze platforms is WordPress het beste platform om een ​​website voor een beginner te maken.

WordPress is een betaalde en Blogger is een gratis software voor het maken van websites. WPressBlog raadt je aan om voor WordPress te kiezen. Er zijn veel nadelen aan het gebruik van Blogger. Je vindt hier het verschil tussen WordPress en Blogger.

Zelfs ook veel grote bedrijven zoals TechCrunch, Bloomberg Professional, Sony Music, etc. runnen hun websites op WordPress. Momenteel zijn 75 miljoen websites afhankelijk van WordPress.

Voordelen van het gebruik van WordPress-website:

  • Het is heel gemakkelijk te gebruiken. U kunt eenvoudig een nieuwe pagina maken, een blog, afbeelding of video publiceren in WordPress.
  • U kunt uw website overal beheren omdat deze browsergebaseerd is, dus u heeft alleen een computer met internetverbinding nodig.
  • Geen codering vereist om een ​​artikel, afbeelding of video te publiceren. U kunt ook tekst opmaken zonder codering.
  • Als u het ontwerp of thema van een website wilt wijzigen, kunt u uw favoriete WordPress-thema uploaden en installeren.
  • Het is heel eenvoudig om een ​​WordPress-website te optimaliseren voor zoekmachines. U kunt WordPress-plug-ins gebruiken om uw website te optimaliseren. Dit bespaart u enorm veel tijd.
  • Als je wilt gaan bloggen dan is WordPress daarvoor het beste platform. Er is een ingebouwde blogfunctie in WordPress waar u een blog kunt plaatsen, opmerkingen kunt beheren en gemakkelijk RSS kunt maken.

Nu zal ik je leren hoe je een website op WordPress maakt. U hoeft alleen de volgende instructies te doorlopen om een ​​WordPress-blog te maken.

Volledige gids voor het starten van een WordPress-blog op Bluehost

1. Bepaal een domeinnaam

Om een ​​website te maken, moet u nu een domeinnaam (websitenaam) kiezen. Zodra u een domeinnaam heeft gekozen, kunt u deze niet meer wijzigen, omdat dit uw SEO- en marketinginspanningen schaadt.

Ik raad u aan om het .com-domein te kiezen, omdat dit de meest gebruikte domeinextensie is. Als de door u geselecteerde websitenaam niet beschikbaar is in .com, kunt u ook .net kiezen. Het is ook een van de beste domeinextensies.

Als je verwarring hebt bij het vinden van de beste domeinnaam, kun je deze beste domeinnaamgeneratoren gebruiken. Deze tools helpen u bij het vinden van de unieke domeinnaam volgens uw vereisten.

Als je al een domeinnaam hebt gekocht, lees dan verder in het volgende gedeelte.

Top 10 beste en goedkoopste domeinnaamregistreerders

2. Kies een host

Na het bepalen van de domeinnaam heeft u een host nodig waar u uw website kunt hosten. Er zijn veel webhostingproviders beschikbaar zoals Bluehost, HostGator, GoDaddy, enz.

Ik raad u aan om Bluehost te kiezen om uw website te hosten omdat het officieel is aanbevolen hostingprovider door WordPress. Ze bieden ook een gratis domeinnaam als u een hostingplan voor 1 jaar of langer aanschaft.

Hier heb ik alle stappen uitgelegd met schermafbeeldingen om te registreren op Bluehost. Volg ze gewoon.

Stap 1: Om u nu te registreren op Bluehost-hosting, klikt u op de volgende link. Door op de volgende link te klikken, krijg je 50% korting en een gratis domeinnaam bij elk hostingplan voor 1 jaar of langer.

Klik hier om 50% korting te krijgen op alle Bluehost-hostingplannen

Stap 2: Zodra u op de bovenstaande link klikt, ziet u de Bluehost-hostingsite. Klik eerst op de knop “Nu aan de slag”.

blog instellen

Stap 3: Nadat u op de knop “Nu aan de slag” hebt geklikt, ziet u alle gedeelde hostingplannen. Selecteer een hostingplan volgens uw vereisten.

bluehost gedeelde hostingplannenBluehost webhostingplannen

Als u een kleine ondernemer bent of een persoonlijke blog wilt maken, kunt u het basisplan kiezen. Wanneer uw bedrijf begint te groeien, kunt u uw hostingplan upgraden naar Plus. Hostingplannen op korte termijn zijn duurder dan plannen op lange termijn. U kunt dus geld besparen door een hostingplan voor de lange termijn aan te schaffen.

Stap 4: Nadat u een hostingplan heeft geselecteerd, voert u uw domeinnaam in het vak “nieuw domein” in. Als u al een domein bezit, kunt u dit eenvoudig invoeren in het vak “Ik heb een domeinnaam”.

domeinnaam invoerenKies domeinnaam

Stap 5: Klik nu op volgende. Hier kunt u een account aanmaken door in te loggen op uw Gmail-account en door uw gegevens in te vullen.

vul accountgegevens inVul het formulier in

Als u zich via Gmail wilt aanmelden, klikt u op de knop ‘Aanmelden met Gmail’ of u kunt ook uw gegevens invullen in het opgegeven formulier.

Nadat u het formulier heeft ingevuld, selecteert u “Accountplan”. Het standaard geselecteerde abonnement is 36 maanden. Houd het zoals het is, want een hostingplan voor de korte periode zal duurder zijn.

selecteer accountplanPlan prijsinformatie

In het volgende gedeelte vindt u enkele extra functies zoals Domain Privacy Protection, SiteLock Security, Codeguard Basic en SEO Tools. Deze functies zijn niet verplicht, dus u kunt ze kiezen op basis van uw vereisten.

extra websitefunctiesKorting Info

Belangrijke notitie: Als u deze functies niet nodig heeft, vergeet dan niet al die vakjes uit te schakelen.

Stap 6: Nu is het tijd om de betalingsgegevens in te vullen. Vul alle vereiste betalingsgegevens in. U kunt ook via PayPal betalen. U vindt deze optie door op “meer betalingsmogelijkheden” te klikken. Voltooi vervolgens het registratieproces door het vakje voor Servicevoorwaarden aan te vinken en op de knop Verzenden te klikken.

BetalingsdetailsBetaalmethoden

Stap 7: Nadat u op de verzendknop heeft geklikt, ziet u een scherm zoals hieronder. Klik op de knop “Maak uw wachtwoord aan”.

WordPress blog instellen

Voer in het volgende scherm een ​​wachtwoord in dat alleen jij gemakkelijk kunt onthouden. Vink vervolgens het vakje aan van “Ik heb gelezen en ga akkoord …” en klik op de knop Volgende.

maak wordpress wachtwoord

Klik vervolgens op de knop “inloggen”.

Log in

Nu krijg je een e-mail met een activatielink en je inloggegevens.

3. Stel een WordPress-account in

Klik nu op de activatielink in uw e-mail. Klik vervolgens op hosting in het blauwe hoofdmenu en klik vervolgens op de website in het submenu. Klik vervolgens op de installatielink.

WordPress setup

Selecteer nu in het volgende scherm uw domein en klik vervolgens op volgende.

selecteer domein

Nadat u het installatieproces hebt voltooid, schrijft u een URL in de adresbalk van uw browser.

http://www.uwdomeinnaam.com/wp-admin

Het toont u een inlogvenster, waarin u uw gebruikersnaam en wachtwoord moet invoeren.

Inlogvenster van WordPress

Nadat je bent ingelogd op het WordPress-dashboard, kun je een blog, afbeelding of video publiceren, het thema wijzigen en nog veel meer dingen die je kunt doen vanuit het WordPress-dashboard.

Als je geld wilt verdienen via je blog, raad ik je aan om Adsense-geoptimaliseerde WordPress-thema’s te installeren. Het helpt u om maximale inkomsten uit Adsense te verdienen.

Conclusie

Ik hoop dat je met succes een WordPress-blog op Bluehost hebt gemaakt. Als je problemen ondervindt bij het opzetten van een WordPress-blog, kun je ons dit laten weten door in het onderstaande commentaargedeelte te reageren.

Lees ook,

  • Hoe een WordPress-blog te starten met SiteGround
  • 10 redenen waarom u geen succesvolle blogger bent
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me