Hur man skriver ett perfekt blogginlägg? – “En komplett steg för steg-guide”

Att skriva ett blogginlägg som publiken älskar är inte så lätt. Det kräver vissa ingredienser för att skriva ett perfekt blogginlägg.


Vet du vad bloggar är? I början var bloggarna mer en personlig dagbok. Folk brukade dela saker om sitt dagliga liv i sina blogginlägg. Men nu har bloggar blivit ett effektivt sätt att få mer trafik till webbplatsen.

En blogg är en online-dagbok där du kan visa information i omvänd kronologisk ordning. De senaste inläggen visas först i en blogg. Du kan säga att en blogg är en informativ webbplats eller plattform där en författare eller en grupp författare delar sina åsikter.

Att skriva ett blogginlägg kräver färdigheter. För många som skriver för sökmotoroptimeringsändamål och skriver för att få publikens uppmärksamhet verkar det vara två olika saker. Men detta är inte fallet. I ett SEO-optimerat och läsbart blogginlägg, håll dina sökord på en framträdande plats. Men undvik att överanvända nyckelorden.

Definition av ett blogginlägg:

Marknadsföring har många underavdelningar och innehåll är en av dem. Men det är den mest missförstådda termen för många av oss. Alla vill driva mer och mer trafik till webbplatsen och tar hänsyn till alla kritiska faktorer som spelar en viktig roll i detta avseende, men de ignorerar vikten av kvalitetsinnehåll.

En blogg är en informativ webbplats där författaren delar sina åsikter om ett enskilt ämne. Ett blogginlägg är en post som en författare skriver på en blogg. Om du äger en blogg kan du också ladda upp innehåll i form av text, video, infografik och foton.

Men vad gör ett blogginlägg perfekt? Finns det något sådant som ett perfekt blogginlägg?

Tja, svaret är ja. Kom ihåg att du inte skriver dina gymnasiehandlingar när du skriver ett blogginlägg. Du måste skriva att din publik är intressant.

Med enkla ord måste ditt blogginlägg vara engagerande när du skriver till en publik som är betydligt större. Ingen kommer att läsa de tråkiga sakerna på din blogg.

Läs också, 4 sätt att få innehållsidéer från dina konkurrenter

Här är några punkter som kan hjälpa dig att skriva ett perfekt blogginlägg:

1. Sökord:

Du äger en blogg som betyder att du vill att den ska rankas högre i sökmotorresultaten och välja rätt sökord som kan göra det. Gör sökordsundersökningar innan du börjar skriva något.

Ett nyckelord är vad din publik letar efter och när du har skrivit ett blogginlägg efter att ha gjort korrekt nyckelordsundersökning kommer ditt blogginlägg att vara i de bästa sökresultaten. Kom ihåg att nyckelordets forskning är mycket viktig för SEO.

Läs också 11 bästa verktyg för sökordsforskning för SEO (gratis och betalt)

2. En karismatisk rubrik:

Skriv lockande titel

Låt oss börja med en enkel sak. När du skriver en rubrik spenderar du åttio cent av din dollar. Du borde komma med en lockande titel så att publiken lätt kan hitta din artikel. Huruvida läsaren kommer att läsa inlägget eller inte är helt baserat på den titel du väljer.

Om du vill att din artikel ska hittas av sökmotorn, glöm inte att lägga till nyckelord i din titel. Men vänta en stund! Nyckelordets fyllning tjänar inte syftet. Var dig själv.

Om du funderar på att använda clickbait-titlar, släpp idén omedelbart. Publiken tycker att Clickbait är irriterande. Så överväg aldrig att använda dem. Om du använder en vilseledande titel klickar publiken på för att läsa inlägget, men sedan kommer den snabbt att lämna bloggen.

Sökmotorn kommer att inse att du inte tillhandahåller vad publiken letar efter. Använd spännande titlar så att publiken kan klicka på den för att läsa hela inlägget.

3. Använd underrubrik:

Du kan använda en lockande titel för att driva publikens uppmärksamhet, men du kan inte pressa allt med några få ord. Så du behöver en stödjande underrubrik för att berätta för läsaren vad ditt innehåll handlar om och vad du vill diskutera.

Kom ihåg att du bara tar uppmärksamheten genom att använda en spännande titel. Du måste skapa intresse genom att använda underrubriken i blogginlägget.

4. Håll det enkelt:

Nu kommer ordspel. Du använder svåra fraser och ord som din publik inte kan förstå. När du inte låter publiken förstå ditt innehåll, besegra du poängen med innehållsmarknadsföring.

Du bör använda jargong men bara när det är nödvändigt. Använd inte onödigt svåra synonymer för att visa upp. Håll ditt inlägg förståeligt och enkelt för alla.

Håll avsnitten korta eftersom läsaren inte tar upp långa tråkiga avsnitt. I ett SEO-optimerat blogginlägg måste du se till att meningarna inte är för långa. Börja inte varje ny mening på en ny rad.

5. Gör din forskning:

Gör din forskning

Låt oss inte alla bloggare vet allt. Även ibland när professionella bloggare sätter sig ner för att skriva något vet de ingenting om det ämnet. Där kommer forskningen till deras räddning. Du bör undersöka innan du skriver något. Om du tar information och fakta från en tredje part, se till att du väljer auktoritativa källor.

Kom ihåg att den falska informationen enkelt tar sig in i artiklar utan att webbplatsredaktören märker det. Så var försiktig när du skriver fakta och siffror. Undvik att skriva felaktiga fakta.

6. Använd bilder effektivt:

Ett blogginlägg utan visuellt innehåll skickar troligen din läsare till Twitter eller Reddit. Så det är mycket värdefullt att inkludera bilder för att bryta upp texten. Tja, ingen porerar över varje ord om det du har skrivit. Inklusive tilltalande bilder gör att ditt inlägg verkar mindre skrämmande.

Jag läser inte ett inlägg som inte innehåller några foton. Jag skannar bara blogginlägg istället för att gå igenom varje ord. Om du skriver om ett torrt ämne, använd bilder för att injicera lite efterfrågad humor.

7. Korrekturläsning:

Korrekturläsning är verkligen en väsentlig del av att skriva en perfekt blogg. När du skriver ett kort meddelande på telefonen generar skrivfilen ibland dig. Detsamma gäller också för ett blogginlägg. Det kan finnas grammatiska misstag, skrivfel och allmän slurhet som lämnar ett negativt intryck på läsaren.

Så läs alltid ditt blogginlägg ett par gånger innan du trycker på publicera. Om det är möjligt, ge det till dina vänner för att snabbt skanna det innan du publicerar.

8. Dela ditt blogginlägg:

Du bör dela ditt blogginlägg på populära webbplatser för sociala medier som Facebook och Twitter etc. Läs även andra användares bloggar och delta i diskussionerna genom att kommentera. Det hjälper dig att skapa en enorm gemenskap där du kan dela ditt blogginlägg.

Säg inte vad andra säger. Var unik och få ditt inlägg att sticker ut från andra. Om publiken kommenterar och diskuterar ämnet, betyder det att du har lyckats ge din publik något värdefullt. Ditt blogginlägg bör vara av lämplig längd.

Den bör inte vara för lång eller för kort. Behåll ditt inlägg mellan 1000-1500 ord. Var original och håll dig fast vid punkten. Glöm aldrig att länka ditt nuvarande inlägg om samma ämne till det nya inlägget.

Författare Bio:

Sheroze Atari har mer än 5 års erfarenhet inom områdena sökmotoroptimering (SEO), Marknadsundersökning, Affärsutveckling & Technologies.

Läs också:

  • Hur man skriver kraftfulla metabeskrivningar som konverterar
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me