WordPress.com vs WordPress.org – Hvilken skal jeg velge for bloggen din?

Skal du starte et nettsted? Siden begynnelsen eksisterer det forvirring om forskjellen mellom WordPress.com og WordPress.org. Denne forvirringen er vanlig ettersom navnene er nesten de samme. Nå kommer spørsmålet om hva som er forskjellen mellom to og hvilken som noen skal bruke for å starte sin første webside.


WordPress.org er et WordPress med selvhosting og er en som åpen kildekode for WordPress-programvare som kan lastes ned av alle som ønsker å bruke den. Du må ha et domenenavn og webhotell, og da vil du ha full makt på alt.

På den annen side er WordPress.com ett bestemt nettsted etter hvert som tjenesteutviklingen utvikles på WordPress.org-programvaren. Det hjelper på webhotell og kontrollerer alt, men trenger litt fleksibilitet.

Hvis du vil vite forskjellen mellom WordPress.com og WordPress.org, er det bedre å se nøye på hver av plattformene uavhengig.

Om WordPress.org

WordPress.org er en av de svært populære nettstedplattformene som er tilgjengelige 100% for alle. Du trenger bare et domenenavn og WordPress-hosting. Dette er grunnen til at det kalles som selvhotell WordPress.

Fordelene med WordPress.org

 • Du kan gjøre hva som helst med nettstedet ditt og tilpasse det i henhold til deg selv.
 • Tilgjengelige gratis, tilpassede så vel som betalte plugins for nettstedet ditt.
 • Man kan enkelt tilpasse nettstedet etter behov ved å bruke de beste WordPress-temaene.
 • Du kan tjene penger på WordPress-nettsteder ved å legge ut annonsene.
 • For personlig analyse og sporing kan du bruke et verktøy som Google Analytics.
 • Ved å bruke WordPress med selvhotell, kan du opprette en nettbutikk for salg av digitale produkter, betalinger og forsendelse fra vår egen webside.
 • Du kan også designe medlemsnettsteder og designe et fellesskap på nettstedet ditt.

Men det kommer også med sine egne ulemper.

Ulemper ved WordPress.org

 • Som alle nettsteder, vil du kreve webhotell. Dette er stedet hvor filene dine er lagret. Når nettstedet ditt vil vokse, vil webhotellet utvides.
 • Du holdes ansvarlig for oppdateringene dine og alle sikkerhetskopier.

Hvis du vil opprette en webside med WordPress.org så har jeg skrevet en trinnvis guide for deg:

 • Hvordan lage et WordPress-nettsted (trinnvis guide)

Hvis du vil tjene penger på nettstedet ditt, kan du her sjekke de 12 forskjellige måtene å tjene penger på WordPress-nettstedet ditt.

Om Wordress.com

Wordress.com er en annen hostingtjeneste dannet av WordPress medgründer. Hvis du tenker på fordelene er det et av de beste valgene for hobbybloggere og de som setter i gang en blogg for sin egen familie.

Fordelene med WordPress.com

 • Det er ledig plass til opptil 3 GB. Etter det må du bytte til en betalt plan for å få mer plass.
 • Med dette trenger du ikke å bekymre deg for sikkerhetskopieringer og oppdateringer.

Det har også begrensningene som skiller det fra WordPress.org.

Ulemper ved WordPress.com

 • Annonsene er plassert på alle gratis nettsteder, derfor vil brukeren din se annonser, og du vil ikke tjene penger på det. I motsetning til WordPress.Org, har du ingen tillatelse til å selge annonser på nettstedet ditt.
 • Du har ikke tillatelse til å laste opp plugins eller temaer. Hvis du bruker en gratis versjon, er det veldig færre alternativer for tilpasning.
 • Du kan ikke legge til noen sporingsplattform, og den gir ikke noen funksjoner i e-handel.

Dermed vil vi nå oppsummere forskjellen mellom WordPress.Org og WordPress.com.

Det er store forskjeller, men de er viktige.

WordPress.com vs WordPress.org Sammendrag

 • På WordPress.org vil du motta det komplette domenet, men i tilfelle WordPress.com, vil du få et underdomene.
 • Antall begrensninger i WordPress.com er mer enn WordPress.org.
 • Du er eier av innholdet som finnes på WordPress.org, men ikke WordPress.com.

Utgifter på begge plattformer

I en debatt om WordPress.com og WordPress.org oppstår forvirring da det sies der at utforming av et nettsted er gratis. Kostnaden avhenger av forskjellige aspekter du velger.

Med WordPress.org kan du lage så mange nettsteder som mulig for gratis. Men det er små utgifter som det nevnte domenet og plassen for hosting. Men med WordPress.com kan du ikke opprette så mange nettsteder du vil. Etter et visst beløp, må du betale.

Nettstedsoppsett ledelse i begge plattformer

Det er en stor forskjell i to plattformer når det gjelder konfigurering av nettsted og styring av disse, inkludert vedlikehold. For å lage et nettsted i WordPress.com er det eneste du trenger å gjøre å sette opp en konto. Alle andre ting blir gjort for deg. Du kan lage innhold ved å tilpasse nettstedet ditt. Den tekniske delen blir også ivaretatt.

Men på den annen side er det litt vanskelig å lage et nettsted med WordPress.org. Det innebærer å laste ned programvare, danne en database, laste opp WordPress på serveren din og kjøre installasjonsskriptet.

Nå Hvilken er bedre – WordPress.com eller WordPress.org?

Vi vil! det avhenger av dine egne krav. Hvis du er en blogger og ikke har noen intensjon om å tjene penger på din egen webside, må du gå med WordPress.com, og hvis du er en blogger og holder intensjonen om å tjene penger fra din egen side, må du velge WordPress.org. Det gir frihet til å utvikle nettstedet ditt i henhold til dine behov.

Ifølge meningene fra noen eksperter, er WordPress.org den bedre plattformen som brukes av de fleste av bloggerne, store eiere av bedrifter og også eieren av små bedrifter.

Det kommer an på hvor nettstedet ditt er vertskap og hvor mye strøm du har på den. Basert på dette oppstår forskjellen mellom begge. Vi kan si at med WordPress.com vil du forbli i grense med mindre du betaler penger for å bruke avanserte funksjoner. Hosting er enkel å starte, og mange ting blir ivaretatt på ting relatert til vedlikehold og nettstedssikkerhet.

På den annen side WordPress.org har du full makt på hvert eneste aspekt. Slik øker også nettstedets potensial. Det er opp til deg hvordan du driver og vedlikeholder nettstedet.

Les også:

 • 15 grunner til å velge WordPress for bedriften din i 2020
 • 10 beste leverandører av gratis webhotell i 2020
 • Wix vs WordPress

Avsluttende ord

Vi kan se at det ikke er noe spesifikt svar på spørringen som er bedre blant WordPress.com og WordPress.org, og basert på spesielle krav kan vi bestemme hva som er bedre i den situasjonen.

Jeg anbefaler deg å velge WordPress.org selv om du ikke vil tjene penger på nettstedet ditt. For hvis du vil tjene penger på bloggen din eller ønsker å tilpasse nettstedet ditt på et avansert nivå, trenger du WordPress.org-plattform. Så velg bare WordPress.org-plattformen for å lage nettstedet ditt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me