Wix vs WordPress – Kateri je najboljši?

Oboje Wix in WordPress so orodja za izdelavo spletnega mesta. Odločiti, katero izbrati ni lahka, še posebej, če je uporabnik nov za razvoj spletnega mesta.


WordPress je sistem za upravljanje vsebin in Wix je graditelj spletnega mesta. Uporabnik mora razumeti njihovo razliko, preden se odloči, kaj izbrati.

V tem blogu bomo primerjali Wix vs WordPress na podlagi šestih parametrov, da uporabniku pomagajo določiti, katera platforma je zanje najboljša.

Wix vs WordPress

1) Stroški in cene

Prva stvar, ki jo mora uporabnik določiti, so stroški za razvoj spletnega mesta. Stroški in cene igrajo bistveno vlogo pri izbiri platforme. V celoti je odvisno od uporabnikovega proračuna. V tem razdelku bomo ugotovili, katera platforma je stroškovno učinkovita.

WordPress:

WordPress je brezplačna za uporabo platforme, ker je odprtokoden. Uporabniki bodo za namestitev potrebovali svoje spletno gostovanje in ime domene. Za uporabnika je tudi veliko ponudnikov gostovanja, odvisno pa je od njihovega proračuna.

V primeru, da se uporabnik odloči za vrhunske WordPress teme ali vtičnike, se bodo stroški povečali. Čeprav imajo možnost, da zmanjšajo stroške z brezplačnimi WordPress vtičniki in temami. Uporabnikom omogoča dodajanje funkcij, ne da bi morali nadgraditi svoj načrt gostovanja.

cene za wix in wordpress

Wix:

Osnovno različico spletnega mesta za izdelavo spletnih strani ponuja brezplačno Wix. Vendar ima osnovna različica dve pomanjkljivosti. Prvi je, da ime domene po meri ni dovoljeno, naslov spletnega mesta bo uporabniško ime.wix.com/sitename, drugi pa je, da je na dnu in na vrhu spletnega mesta objavljen oglas znamke..

Potrebni dodatki tudi niso na voljo v osnovni različici. Premijskih načrtov je več, vsak pa ima različne omejitve za shranjevanje in pasovno širino.

Vsi ti stroški ne vključujejo aplikacij, ki jih uporabnik kupuje na trgu aplikacij Wix.

Zaključek:

WordPress zmaga v smislu stroškov in cen, saj daje uporabniku svobodo, da jo uporablja na poljuben način. Več spletnih ponudnikov gostovanja ponuja prilagodljive načrte, stroški pa so odvisni od virov, ki jih ima uporabnik.

2) Postavitev in oblikovanje

Uspeh spletnega mesta je odvisen od postavitve in oblikovanja. Oblika mora biti privlačna in uporabniku prijazna. V tem razdelku bomo določili, katera platforma zagotavlja najboljši dizajn in postavitev.

WordPress:

Uporabniki lahko v WordPressu izbirajo med tisoč plačanimi in brezplačnimi temami.

Proste teme imajo omejeno podporo, čeprav gre skozi temeljit postopek pregleda. Po drugi strani imajo plačani tisti, ki imajo možnost podpore za premijo in imajo več funkcij.

Teme WordPressa imajo vgrajene možnosti prilagajanja. Uporabniki lahko prilagodijo te WordPress teme s pomočjo stilirnih vtičnikov.

Brezplačne teme so na voljo za prenos s WordPress.org. Uporabniki lahko plačane kupijo v trgovinah, kot so CSSIgniter, Themify in StudioPress.

Wix:

Ima približno 500 predlog, ki jih lahko uporabniki izberejo v Wixu. Njihova zasnova je napisana v HTML 5 in je popolnoma odzivna. Uporabniki lahko prilagodijo zasnovo spletnega mesta s pomočjo vgrajenih orodij. Predmete lahko preuredijo in spremenijo postavitev.

Oblike so na voljo za katero koli vrsto spletnega mesta. Obstaja pet kategorij predlog, na primer e-trgovina, osebni, hobiji, umetnost & obrt in posel.

Predloge ni mogoče spremeniti, ko so izbrane. Uporabniki lahko uporabljajo vgrajena orodja za prilagajanje in spreminjanje, vendar jih ne morejo spremeniti v drugačna. To je velika pomanjkljivost Wixa.

Zaključek:

WordPress ima v primerjavi z Wixom več različnih oblikovalskih postav in tem. Za uporabnike ni nobenih omejitev pri prilagajanju ali preklapljanju tem v programu WordPress.

3) Katera je boljša platforma za bloganje?

Uporabniki lahko za bloganje uporabljajo tako Wix kot WordPress. Pogosto pri zagonu bloga iščejo dostopno platformo, s katero bi lahko začeli blogati. V tem razdelku bomo primerjali, katera platforma je boljša za bloganje.

WordPress:

34% spletnih strani danes deluje na WordPressu. Prej se je začela kot platforma za bloganje, počasi pa se je razvila v celovitega graditelja spletnih strani.

WordPress ima vse potrebne funkcije za bloganje, vključno z naprednimi funkcijami. Uporabniki lahko z urejevalnikom blokov Gutenberg uporabljajo pri ustvarjanju privlačnih postavitev svojih blogov. Ima izvorni sistem komentiranja.

Uporabniki lahko svoje bloge razširijo s poljubnimi vtičniki ali dodajo katero koli funkcijo, ki bi jo želeli v svojih objavah na blogu.

Wix:

Wix ponuja vse potrebne funkcije, potrebne za bloganje, na primer kategorije, videoposnetke in fotografije, oznake, arhive itd.

Nima izvornega sistema za komentiranje, za razliko od WordPress-a. Wix uporablja Facebook komentarje in ti komentarji niso prenosljivi.

Primanjkuje tudi funkcij, kot so posodabljanje objav, predstavljene slike in še veliko več. Za objave na spletnem dnevniku pisalni vmesnik ni enak kot pri ustvarjalcu spletnih mest Wix. Uporablja navaden urejevalnik besedil in je omejen v smislu možnosti oblikovanja.

Zaključek:

WordPress presega Wix kot platformo za bloganje. Wix je preveč osnoven in nima veliko bistvenih lastnosti.

4) Prenosljivost podatkov

Prenosljivost podatkov daje uporabnikom svobodo, da premaknejo svojo vsebino, če jo želijo. V tem razdelku bomo primerjali prenosljivost podatkov v WordPressu in Wixu.

WordPress:

Uporabniki lahko preprosto izvozijo svojo vsebino v WordPress. Z enim klikom izvoznika lahko uporabniki prenesejo svojo vsebino v obliki XML. Ker je WordPress samoplačniška platforma, lahko uporabniki ustvarijo varnostne kopije, naložijo svoje predstavnostne datoteke in ročno izvozijo svoje WordPress podatke. Če s svojim trenutnim gostiteljskim podjetjem niso zadovoljni, lahko svoje spletno mesto WordPress hitro premaknejo na novega spletnega gostitelja.

Prenosljivost podatkov

Wix:

V Wixu so možnosti za prenos vsebine na drugo platformo omejene. Uporabniki lahko izvažajo svoje objave na spletnem dnevniku, če so v formatu XML in morajo ročno prenesti strani, slike, video posnetke in drugo vsebino. Wix gosti celotno vsebino na svojih strežnikih in uporabniki je ne morejo izvažati drugam.

Zaključek:

Glede prenosljivosti podatkov je WordPress veliko boljši pri premikanju podatkov.

5) Enostavnost uporabe

Pri zagonu spletnega mesta za bloganje začetniki raje ustvarijo, ne da bi morali kodirati ali najeti oblikovalca spletnega mesta. Uporabniki lahko ustvarijo svoje spletno mesto v Wixu in WordPressu, ne da bi morali kodirati. V tem razdelku bomo primerjali, katera platforma je enostavna za uporabo.

WordPress:

Uporabniki lahko uporabijo vizualni urejevalnik za pisanje vsebine. WordPress ima program za prilagajanje tem, če želi uporabnik urediti lastnosti tem, ki jih uporablja na svojem spletnem mestu. Čeprav WordPress nima vgrajenega ustvarjalca strani za povleci in spusti, bodo uporabniki morali dobiti splošno predstavo o različnih razdelkih, kot so orodje za prilagajanje, navigacijski meniji, urejevalnik vizualnih sporočil itd. Obstaja majhna krivulja učenja, toda razpoložljivost tisoč tem olajša prilagoditev spletnega mesta.

Wix:

Uporabniki dobijo enostavna uporaba in najboljša orodja za izdelavo svojega spletnega mesta v Wixu. Na voljo je z vmesnikom povleci in spusti, uporabniki pa lahko elemente povlečejo in spuščajo kamor koli na svojem spletnem mestu. Na svojem spletnem mestu lahko preuredijo odseke, pišejo vsebino in dodajajo medije v uporabniku prijaznem okolju. Odličen je za začetnike, ki ne znajo kodirati.

Zaključek:

Wix je zagotovo zmagovalec. Uporabnikom ni treba vlagati časa v učenje platforme ali namestiti vtičnikov za ustvarjanje spletnega mesta. WordPress ima nekaj krivulje učenja in zahteva namestitev potrebnih vtičnikov za razvoj spletnega mesta.

6) Aplikacije in vtičniki

Razširitve drugih proizvajalcev, kot so aplikacije in vtičniki, lahko na spletno mesto dodajo dodatne funkcije. V tem razdelku bomo primerjali vtičnike in aplikacije na obeh platformah.

WordPress:

V vtičnikih WordPress.org je na voljo približno 55.000+ brezplačnih vtičnikov. Ima tudi premium vtičnike. Uporabniki lahko s pomočjo vtičnikov, ki so na voljo v WordPressu, naredijo skoraj vse. Za vse je na voljo vtičnik.

Wix:

Ima približno 200+ aplikacij in te aplikacije ponujajo široko paleto funkcij. Obstajajo brezplačne ali razumljive različice, nekatere aplikacije pa zahtevajo mesečna plačila ali se razlikujejo v cenah. Wix ima omejeno zbirko aplikacij, vendar zajema vse potrebne zahtevane funkcije.

aplikacije Wix

Zaključek:

WordPress je na tem področju nedvomno zmagovalec. Uporabniki imajo na voljo veliko zbirko vtičnikov in aplikacij za WordPress, in čeprav se knjižnica aplikacij Wixa povečuje, je še vedno omejena v primerjavi s tem, kar ponuja WordPress.

7) Primerjava e-trgovine

Oglejmo si, kako se Wix in WordPress primerjata v e-trgovini, saj je prodaja stvari na spletu bistvena lastnost, ki jo večina uporabnikov išče pri izbiri platforme.

WordPress:

42% spletnih mest za e-trgovino deluje na WordPressu. WordPress s pomočjo WooCommerce naredi brezhiben postopek za ustvarjanje spletne trgovine. Obstaja veliko različnih vtičnikov za e-trgovino, ki jih uporabniki lahko uporabljajo pri prodaji svojih digitalnih ali fizičnih dobrin, naročnin, dogodkov in še več.

Vtičniki za e-trgovino imajo celo svoje dodatke in namenske teme.

Wix:

E-trgovina ponuja plačljive načrte v Wixu. Uporabniki brezplačnih načrtov ne morejo uporabljati trgovine e-trgovine na Wixu. Morali bodo nadgraditi na plačljiv načrt. WixStores dovoljuje samo Autize.net in Paypal kot prehod za plačilo.

Uporabniki lahko za prodajo uporabljajo aplikacije drugih proizvajalcev, vendar bi to stalo denarja, ker imajo te mesečne pristojbine.

Zaključek:

WordPress + WooCommerce v primerjavi z Wixom zagotavlja svobodo, prilagodljivost in izbire. Je odlična izbira za ustvarjanje spletne trgovine, ki lahko v prihodnosti raste.

Zavijanje

WordPress je kot platforma za spletno objavljanje spletnih mest v primerjavi z Wixom veliko boljši. Uporabniki lahko z WordPressom na dolgi rok dosežejo marsikaj. Upamo, da vam je branje tega bloga pomagalo pri izbiri prave platforme za vas.

Preberite tudi,

  • WordPress.com vs WordPress.org
  • WordPress v primerjavi z Bloggerjem

Avtor Bio:

Prinsa Prajapati je pisatelj tehničnih vsebin, ki rad piše o spletnem razvoju WordPress-a in tudi deli znanje o najnovejših naprednih korakih v svetu spletnega oblikovanja z Siliconithub. Rada deli tudi ideje o CMS, različni programski opremi, programskih jezikih in tehnologijah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me