Wix vs WordPress – Hvilken er best?

Både Wix og WordPress er verktøy for å bygge et nettsted. Det er ikke en enkel beslutning om hvilken han skal velge, spesielt hvis brukeren er ukjent med å utvikle et nettsted.


WordPress er et innholdsstyringssystem, og Wix er en nettstedsbygger. Brukeren må forstå forskjellen sin før han bestemmer hva han skal velge.

I denne bloggen vil vi sammenligne Wix vs WordPress basert på seks parametere, for å hjelpe brukeren med å bestemme hvilken plattform som er best for dem.

Wix vs WordPress

1) Kostnader og priser

Det første brukeren trenger å bestemme er kostnadene for å utvikle et nettsted. Kostnader og priser spiller en vesentlig rolle i valg av plattform. Det avhenger helt av brukerens budsjett. I denne delen vil vi bestemme hvilken plattform som er kostnadseffektiv.

WordPress:

WordPress er gratis å bruke plattform på grunn av åpen kildekode. Brukere trenger webhotell og domenenavn for installasjon. Det er også mange hostingleverandører for brukeren, og det avhenger av budsjettet deres.

I tilfelle brukeren bestemmer seg for å gå for premium WordPress-temaer eller plugins, vil kostnadene øke. Selv om de har muligheten til å redusere kostnadene ved å gå gratis WordPress-plugins og temaer. Det lar brukerne legge til funksjoner uten å måtte oppgradere hostingplanen.

prissetting av wix og wordpress

Wix:

Grunnversjonen av nettstedbyggeren er gitt gratis av Wix. Men det er to ulemper med grunnversjonen. Den første er at det egendefinerte domenenavnet ikke er tillatt, nettadressen kommer til å være brukernavn.wix.com/sitename, og den andre er at det er en merkevareannonse på bunnen og toppen av nettstedet..

Nødvendige tillegg er ikke gitt i grunnversjonen. Det er flere premiumplaner, og hver enkelt gir forskjellige lagrings- og båndbreddebegrensninger.

Alle disse kostnadene inkluderer ikke apper som brukeren kjøper fra Wix-appmarkedet.

Konklusjon:

WordPress vinner med tanke på kostnader og priser fordi det gir brukeren frihet til å bruke det på noen måte han / hun vil. Flere webhotellfirmaer tilbyr fleksible planer, og kostnadene avhenger av ressursene brukeren har.

2) Layout og design

Suksessen til et nettsted avhenger av layout og design. Designet må være attraktivt og brukervennlig. I denne delen vil vi bestemme hvilken plattform som gir best design og layout.

WordPress:

Brukere har muligheten til å velge blant tusenvis av betalte og gratis temaer i WordPress.

Gratis temaer har begrenset støtte, selv om de gjennomgår en grundig gjennomgangsprosess. På den annen side har betalte alternativer for premium-støtte og har flere funksjoner.

WordPress-temaer har innebygde tilpasningsalternativer. Brukere kan tilpasse disse WordPress-temaene ved hjelp av styling-plugins.

Gratis temaer er tilgjengelige å laste ned fra WordPress.org. Brukere kan kjøpe betalte butikker fra butikker som CSSIgniter, Themify og StudioPress.

Wix:

Den har rundt 500 maler for brukere å velge mellom i Wix. Designet deres er skrevet i HTML 5 og er fullt responsivt. Brukere kan tilpasse utformingen av nettstedet ved hjelp av innebygde verktøy. De kan omorganisere elementer og endre layout.

Designene er tilgjengelige for alle typer nettsteder. Det er fem kategorier av maler, for eksempel e-handel, personlig, hobbyer, kunst & håndverk og virksomhet.

Malene kan ikke endres når de er valgt. Brukere kan bruke de innebygde verktøyene for å tilpasse og endre det, men kan ikke endre til et annet. Det er en betydelig ulempe med Wix.

Konklusjon:

WordPress har mer variasjon av designoppsett og temaer sammenlignet med Wix. Det er ingen begrensninger for brukere i tilpasning eller bytte av temaer i WordPress.

3) Som er en bedre plattform for blogging?

Brukere kan bruke både Wix og WordPress for blogging. Når de starter en blogg, leter de ofte etter en tilgjengelig plattform for å begynne å blogge. I denne delen vil vi sammenligne hvilken plattform som er bedre for blogging.

WordPress:

34% av nettsteder i dag kjører på WordPress. Tidligere startet det som en bloggplattform, men sakte utviklet den seg til en komplett nettstedbygger.

WordPress har alle nødvendige funksjoner for blogging, inkludert avanserte funksjoner. Brukere kan bruke Gutenberg block editor for å lage attraktive oppsett for bloggene sine. Det har et eget kommentarsystem.

Brukere kan utvide bloggene sine med hvilke som helst plugins eller legge til en hvilken som helst funksjon som de ønsker i blogginnleggene.

Wix:

Wix kommer med alle nødvendige funksjoner som kreves for blogging, for eksempel kategorier, videoer og bilder, tagger, arkiver osv.

Det har ikke et eget kommentarsystem, i motsetning til i WordPress. Wix bruker Facebook-kommentarer, og disse kommentarene er ikke bærbare.

Det er også mangel på funksjoner som for eksempel tilbakedateringsinnlegg, omtalte bilder og mange flere. For blogginnlegg er skrivegrensesnittet ikke det samme som i Wix nettstedbygger. Den bruker vanlig tekstredigerer, og den er begrenset med tanke på formateringsalternativer.

Konklusjon:

WordPress overgår Wix som en bloggplattform. Wix er for grunnleggende og mangler mange viktige funksjoner.

4) Dataportabilitet

Dataportabilitet gir brukere frihet til å flytte innholdet bort hvis de vil gjøre det. I denne delen vil vi sammenligne dataportabilitet i WordPress og Wix.

WordPress:

Det er enkelt for brukere å eksportere innholdet i WordPress. Med bare ett klikk eksportør kan brukere laste ned innholdet i XML-format. Siden WordPress er en plattform som er hostet selv, har brukerne muligheten til å lage sikkerhetskopier, laste ned mediefiler og eksportere WordPress-data manuelt. Hvis de ikke er fornøyd med sitt nåværende vertsfirma, kan de raskt flytte WordPress-nettstedet sitt til en ny webhotell.

Dataportabilitet

Wix:

Det er begrensede alternativer i Wix for å flytte innholdet til en annen plattform. Brukere kan eksportere blogginnleggene sine hvis de er i XML-format, og de må laste ned sider, bilder, videoer og annet innhold manuelt. Wix er vert for hele innholdet på serverne, og brukerne kan ikke eksportere det andre steder.

Konklusjon:

Når det gjelder dataportabilitet, er WordPress mye bedre med å flytte dataene.

5) Brukervennlighet

Når du starter et bloggnettsted, foretrekker nybegynnere å opprette det uten å måtte kode eller ansette en nettstedsdesigner. Brukere kan opprette nettstedet sitt i Wix og WordPress uten å måtte kode. I denne delen vil vi sammenligne hvilken plattform som er enkel å bruke.

WordPress:

Brukere kan bruke den visuelle redaktøren til å skrive innholdet. WordPress har en tematilpasning hvis brukeren ønsker å redigere egenskapene til temaene de bruker på nettstedet sitt. Selv om WordPress ikke har en innebygd trek-og-slipp-sidebygger, må brukerne få en generell ide om de forskjellige seksjonene, som tilpasning, navigasjonsmenyer, redigeringsprogram for visuelt innlegg, etc. Det er en liten læringskurve, men tilgjengeligheten av tusenvis av temaer gjør tilpasning enkel for nettstedet.

Wix:

Brukere blir enkle å bruke og de beste verktøyene for å bygge nettstedet deres i Wix. Det kommer med et dra og slipp-grensesnitt, og brukere kan dra og slippe elementer hvor som helst på nettstedet deres. De kan omorganisere seksjoner på hjemmesiden sin, skrive innhold og legge til medier i et brukervennlig miljø. Det er utmerket for nybegynnere som ikke vet hvordan de skal kode.

Konklusjon:

Wix er den absolutte vinneren. Brukere trenger ikke å investere tid på å lære plattformen eller installere plugins for å opprette nettstedet. WordPress har litt av en læringskurve og krever installasjon av nødvendige plugins for å utvikle nettstedet.

6) Apper og plugins

Tredjepartsutvidelser som apper og plugins kan legge til flere funksjoner på nettstedet. I denne delen vil vi sammenligne plugins og apper på begge plattformene.

WordPress:

Rundt 55 000+ gratis plugins er tilgjengelige i WordPress.org-plugins. Den har også premium plugins. Brukere kan gjøre nesten alt fra plugins som er tilgjengelige på WordPress. Det er en plugin tilgjengelig for alt.

Wix:

Den har rundt 200+ apper, og disse appene gir et bredt spekter av funksjoner. Det er gratis eller lite versjoner, og noen apper krever månedlige betalinger eller varierer i priser. Wix har en begrenset samling av apper, men den dekker alle nødvendige funksjoner som etterspørres.

wix apps

Konklusjon:

WordPress er en tydelig vinner på dette området. Brukere har et stort utvalg av WordPress-plugins og apper å velge, og selv om Wixs appbibliotek øker, er det fremdeles begrenset i forhold til hva WordPress tilbyr.

7) Sammenligning av e-handel

La oss se hvordan Wix og WordPress sammenligner seg i e-handel fordi det å selge ting på nettet er en viktig funksjon som de fleste brukere leter etter når de velger en plattform.

WordPress:

42% av eCommerce-nettsteder kjører på WordPress. Ved hjelp av WooCommerce gjør WordPress det til en sømløs prosess å opprette en nettbutikk. Det er et stort utvalg av eCommerce-plugins som brukere kan bruke ved salg av digitale eller fysiske varer, abonnement, begivenheter og mer..

ECommerce-plugins har til og med tilleggsprogrammene sine og dedikerte temaer.

Wix:

Netthandel kommer med betalte planer i Wix. Brukere av gratis planer kan ikke bruke eCommerce-butikken på Wix. De må oppgradere til en betalt plan. WixStores tillater bare Authorize.net og Paypal som betalingsport.

Brukere kan bruke tredjepartsapper for salg, men det vil koste penger fordi disse appene har månedlige avgifter.

Konklusjon:

WordPress + WooCommerce gir frihet, fleksibilitet og valg i forhold til Wix. Det er et perfekt valg for å lage en nettbutikk som kan vokse fremover.

Innpakking

Som en publiseringsplattform for nettsteder er WordPress langt bedre i forhold til Wix. Brukere kan oppnå mange ting med WordPress på sikt. Vi håper at å lese denne bloggen hjalp deg med å velge riktig plattform for deg.

Les også,

  • WordPress.com vs WordPress.org
  • WordPress vs Blogger

Forfatter Bio:

Prinsa Prajapati er en teknisk innholdsforfatter som elsker å skrive om WordPress webutvikling og også dele kunnskap om de siste fremskrittene i verden av webdesign med en Siliconithub. Hun liker også å dele ideer om CMS, forskjellige programvare, programmeringsspråk og teknologier.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me