Wix vs WordPress – Care este cel mai bun?

Ambii Wix și WordPress sunt instrumente pentru construirea unui site web. Nu este o decizie ușoară cu privire la care să alegeți, mai ales dacă utilizatorul este nou în dezvoltarea unui site web.


WordPress este un sistem de gestionare a conținutului și Wix este un constructor de site-uri web. Utilizatorul trebuie să înțeleagă diferența lor înainte de a decide ce să aleagă.

În acest blog, vom compara Wix vs WordPress pe baza a șase parametri, pentru a ajuta utilizatorul în a determina care platformă este cea mai potrivită pentru ei.

Wix vs WordPress

1) Costuri și prețuri

Primul lucru pe care utilizatorul trebuie să îl determine este costul dezvoltării unui site web. Costurile și prețurile joacă un rol esențial în alegerea platformei. Depinde în totalitate de bugetul utilizatorului. În această secțiune, vom determina ce platformă este rentabilă.

WordPress:

WordPress este liber să folosească platforma datorită faptului că este open-source. Utilizatorii vor avea nevoie de găzduirea web și de nume de domeniu pentru instalare. Există, de asemenea, mulți furnizori de găzduire pentru utilizator și depinde de bugetul acestora.

În cazul în care utilizatorul decide să apeleze pentru teme sau plugin-uri premium WordPress, costul va crește. Deși au opțiunea de a reduce costurile, accesând gratuit plugin-uri și teme WordPress. Permite utilizatorilor să adauge funcții fără a fi nevoie să își actualizeze planul de găzduire.

prețuri wix și wordpress

Wix:

Versiunea de bază a constructorului de site-uri este oferită gratuit de Wix. Dar există două dezavantaje ale versiunii de bază. Primul este că numele de domeniu personalizat nu este permis, adresa site-ului web va fi numele de utilizator.wix.com/sitename, iar a doua este că există o reclamă a mărcii în partea de jos și în partea de sus a site-ului..

De asemenea, în versiunea de bază nu sunt furnizate suplimentele necesare. Există mai multe planuri premium, iar fiecare oferă limitări diferite de stocare și lățime de bandă.

Toate aceste costuri nu includ aplicații pe care utilizatorul le cumpără de pe piața de aplicații Wix.

Concluzie:

WordPress câștigă în ceea ce privește costurile și prețurile, deoarece oferă utilizatorului libertatea de a-l folosi în orice fel dorește. Mai multe companii de găzduire web oferă planuri flexibile, iar costul depinde de resursele de care dispune utilizatorul.

2) Aspect și proiectare

Succesul unui site web depinde de aspect și design. Designul trebuie să fie atractiv și ușor de utilizat. În această secțiune, vom determina ce platformă oferă cel mai bun design și aspect.

WordPress:

Utilizatorii au opțiunea de a alege dintre mii de teme plătite și gratuite în WordPress.

Temele gratuite au suport limitat, deși trec printr-un proces minuți de revizuire. Pe de altă parte, cei plătiți au opțiuni de asistență premium și au mai multe funcții.

Temele WordPress au opțiuni de personalizare încorporate. Utilizatorii pot personaliza aceste teme WordPress cu ajutorul pluginurilor de styling.

Teme gratuite sunt disponibile pentru a descărca de la WordPress.org. Utilizatorii pot achiziționa cele plătite din magazine precum CSSIgniter, Themify și StudioPress.

Wix:

Are aproximativ 500 de șabloane pentru care utilizatorii pot alege din Wix. Designul lor este scris în HTML 5 și răspunde complet. Utilizatorii pot personaliza designul site-ului web cu ajutorul instrumentelor încorporate. Acestea pot rearanja articolele și schimba aspectul.

Modelele sunt disponibile pentru orice tip de site web. Există cinci categorii de șabloane, de exemplu, comerț electronic, personal, hobby-uri, artă & meșteșuguri și afaceri.

Șabloanele nu pot fi schimbate odată selectate. Utilizatorii pot utiliza instrumentele încorporate pentru a-l personaliza și modifica, dar nu se pot schimba la altul. Este un dezavantaj semnificativ al Wix.

Concluzie:

WordPress are o varietate de aspecte și teme de design în comparație cu Wix. Nu există restricții pentru utilizatori în personalizarea sau comutarea temelor în WordPress.

3) Care este o platformă mai bună pentru blogging?

Utilizatorii pot folosi Wix și WordPress pentru blogging. Adesea, atunci când începe un blog, ei caută o platformă accesibilă pentru a începe blogging-ul lor. În această secțiune, vom compara care platformă este mai bună pentru blogging.

WordPress:

În prezent, 34% dintre site-urile web rulează pe WordPress. În trecut a început ca o platformă de blogging, dar încet a evoluat într-un constructor complet de site-uri.

WordPress are toate caracteristicile necesare pentru blogging, inclusiv funcții avansate. Utilizatorii pot utiliza editorul de blocuri Gutenberg pentru a crea machete atractive pentru blogurile lor. Are un sistem nativ de comentarii.

Utilizatorii își pot extinde blogurile cu orice plugin sau pot adăuga orice caracteristică pe care ar dori-o în postările de pe blog.

Wix:

Wix vine cu toate caracteristicile necesare pentru blogging, de exemplu, categorii, videoclipuri și fotografii, etichete, arhive etc..

Nu are un sistem nativ de comentarii, spre deosebire de WordPress. Wix utilizează comentarii pe Facebook, iar aceste comentarii nu sunt portabile.

De asemenea, lipsește funcții, cum ar fi postările de backdating, imaginile prezentate și multe altele. Pentru postările de pe blog, interfața de scriere nu este aceeași ca în creatorul de site-uri Wix. Utilizează un editor de text simplu și este limitat în ceea ce privește opțiunile de formatare.

Concluzie:

WordPress depășește Wix ca platformă de blogging. Wix este prea de bază și îi lipsește multe caracteristici esențiale.

4) Portabilitatea datelor

Portabilitatea datelor oferă utilizatorilor libertatea de a-și muta conținutul, dacă vor să-l facă. În această secțiune, vom compara portabilitatea datelor în WordPress și Wix.

WordPress:

Este ușor pentru utilizatori să își exporte conținutul în WordPress. Cu un singur exportator de clicuri, utilizatorii își pot descărca conținutul în format XML. Deoarece WordPress este o platformă găzduită de sine, utilizatorii au opțiunea de a crea copii de rezervă, de a descărca fișierele lor media și de a exporta manual datele lor WordPress. Dacă nu sunt mulțumiți de compania gazdă actuală, își pot muta rapid site-ul WordPress într-o nouă gazdă web.

Portabilitatea datelor

Wix:

În Wix există opțiuni limitate pentru a muta conținutul într-o altă platformă. Utilizatorii își pot exporta postările pe blog dacă este în format XML și trebuie să descarce manual pagini, imagini, videoclipuri și alt conținut. Wix găzduiește întregul conținut pe serverele sale, iar utilizatorii nu îl pot exporta în altă parte.

Concluzie:

În ceea ce privește portabilitatea datelor, WordPress este mult mai bun în mutarea datelor.

5) Ușurința de utilizare

Atunci când începeți un site de blogging, începătorii preferă să-l creeze fără a fi nevoie să codifice sau să angajeze un designer de site-uri. Utilizatorii își pot crea site-ul în Wix și WordPress fără a fi nevoie să codeze. În această secțiune, vom compara care platformă este ușor de utilizat.

WordPress:

Utilizatorii pot utiliza editorul vizual pentru a scrie conținutul. WordPress are un personalizator de teme dacă utilizatorul dorește să editeze proprietățile temelor pe care le folosește pe site-ul său web. Deși WordPress nu are constructor de pagini drag and drop încorporat, utilizatorii vor trebui să-și facă o idee generală despre diferitele secțiuni, cum ar fi personalizatorul, meniurile de navigare, editorul vizual post, etc. Există o mică curbă de învățare, dar disponibilitatea a mii de teme facilitează personalizarea site-ului.

Wix:

Utilizatorii sunt ușor de utilizat și cele mai bune instrumente pentru a-și construi site-ul în Wix. Este livrat cu o interfață drag and drop, iar utilizatorii pot trage și arunca articole oriunde pe site-ul lor web. Aceștia pot rearanja secțiuni pe pagina lor web, scrie conținut și adăugați media într-un mediu prietenos. Este excelent pentru începătorii care nu știu să codeze.

Concluzie:

Wix este câștigătorul categoric. Utilizatorii nu sunt obligați să investească timp în învățarea platformei sau să instaleze pluginuri pentru a crea site-ul. WordPress are o curbă de învățare și necesită instalarea de pluginuri necesare pentru dezvoltarea site-ului.

6) Aplicații și pluginuri

Extensiile de la terți precum aplicațiile și plugin-urile pot adăuga funcții suplimentare pe site-ul web. În această secțiune, vom compara pluginurile și aplicațiile de pe ambele platforme.

WordPress:

Aproximativ 55.000 de plugin-uri gratuite sunt disponibile în pluginurile WordPress.org. De asemenea, are plugin-uri premium. Utilizatorii pot face aproape orice din pluginurile disponibile pe WordPress. Există un plugin disponibil pentru orice.

Wix:

Are aproximativ 200 de aplicații și aceste aplicații oferă o gamă largă de funcții. Există versiuni gratuite sau lite, iar unele aplicații necesită plăți lunare sau variază în prețuri. Wix are o colecție limitată de aplicații, dar acoperă toate funcțiile solicitate necesare.

aplicații wix

Concluzie:

WordPress este un câștigător clar în acest domeniu. Utilizatorii au un set mare de plugin-uri și aplicații WordPress pe care să le aleagă și, deși biblioteca de aplicații Wix este în creștere, aceasta este în continuare limitată în comparație cu ceea ce oferă WordPress.

7) Comparație comerț electronic

Să vedem cum se compară Wix și WordPress în e-commerce deoarece vânzarea lucrurilor online este o caracteristică esențială pe care o caută majoritatea utilizatorilor atunci când aleg o platformă.

WordPress:

42% din site-urile de comerț electronic rulează pe WordPress. Cu ajutorul WooCommerce, WordPress face ca acesta să fie un proces fără probleme pentru a crea un magazin online. Există o mare varietate de pluginuri de comerț electronic pe care utilizatorii le pot utiliza în vânzarea bunurilor lor digitale sau fizice, abonamente, evenimente și multe altele.

Pluginele eCommerce au chiar și plugin-uri suplimentare și teme dedicate.

Wix:

Comerțul electronic vine cu planuri plătite în Wix. Utilizatorii planului gratuit nu pot utiliza magazinul de comerț electronic pe Wix. Acestea vor trebui să treacă la un plan plătit. WixStores permite numai Authorize.net și Paypal ca gateway de plată.

Utilizatorii pot utiliza aplicații terțe pentru vânzare, dar ar costa bani, deoarece aceste aplicații au taxe lunare.

Concluzie:

WordPress + WooCommerce oferă libertate, flexibilitate și opțiuni în comparație cu Wix. Este o alegere perfectă pentru crearea unui magazin online care să crească în viitor.

Înveliți

Ca platformă de publicare web pentru site-uri web, WordPress este mult mai bun în comparație cu Wix. Utilizatorii pot realiza multe lucruri cu WordPress pe termen lung. Sperăm că citirea acestui blog v-a ajutat în alegerea platformei potrivite pentru dvs..

Citește și,

  • WordPress.com vs WordPress.org
  • WordPress vs Blogger

Autor Bio:

Prinsa Prajapati este un scriitor de conținut tehnic, care adoră să scrie despre dezvoltarea web WordPress și, de asemenea, să împărtășească cunoștințe despre cele mai recente progrese din lumea designului web cu un Siliconithub. De asemenea, îi place să împărtășească idei despre CMS, diverse programe software, limbaje de programare și tehnologii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me