Kako začeti WordPress blog na Bluehostu (Celoten vodnik)

Ali iščete kako začeti WordPress blog na Bluehostu?


Tu boste dobili celotno vadnico, ki je pojasnjena korak za korakom s posnetki zaslona.

Tudi če ne veste ničesar o ustvarjanju spletnega mesta ali bloganju, lahko preprosto ustvarite blog WordPress v nekaj minutah z uporabo našega vodnika za začetnike.

Na voljo je veliko platform za izdelavo spletnega mesta, kot so Blogger, WordPress, Weebly, Wix in še veliko več. Od vseh teh platform je WordPress najboljša platforma za izdelavo spletnega mesta za začetnike.

WordPress je plačana, Blogger pa je brezplačna programska oprema za ustvarjanje spletnih strani. WPressBlog priporoča, da izberete WordPress. Uporaba Bloggerja je veliko pomanjkljivosti. Tu lahko najdete razliko med WordPressom in Bloggerjem.

Tudi preveč veliko velikih podjetij kot so TechCrunch, Bloomberg Professional, Sony Music itd., svoja spletna mesta vodijo na WordPressu. Trenutno je 75 milijonov spletnih strani odvisno od WordPress-a.

Prednosti uporabe spletnega mesta WordPress:

  • Je zelo enostaven za uporabo. V WordPressu lahko preprosto ustvarite novo stran, objavite blog, sliko ali video.
  • Svojo spletno stran lahko upravljate od koder koli, ker temelji na brskalniku, zato potrebujete le računalnik z internetno povezavo.
  • Za objavo članka, slike ali videoposnetka ni potrebno kodiranje. Besedilo lahko tudi formatirate brez kodiranja.
  • Če želite spremeniti zasnovo ali temo spletnega mesta, potem lahko naložite in namestite svojo najljubšo temo WordPress.
  • Optimizirati spletno mesto WordPress za iskalnike je zelo enostavno. Za optimizacijo svojega spletnega mesta lahko uporabite vtičnike WordPress. To vam bo prihranilo ogromno časa.
  • Če želite začeti blogirati, je WordPress najboljša platforma zanjo. V WordPressu je vgrajena funkcija blogging, kjer lahko objavite blog, upravljate komentarje, preprosto ustvarite RSS.

Zdaj vas bom naučil, kako ustvariti spletno mesto na WordPressu. Če želite ustvariti blog WordPress, morate slediti naslednjim navodilom.

Celoten vodnik za začetek spletnega dnevnika WordPress na Bluehostu

1. Odločite se za ime domene

Zdaj, če želite ustvariti spletno mesto, se morate odločiti za ime domene (ime spletnega mesta). Ko se odločite za ime domene, ga ne morete več spremeniti, ker bo to škodilo vašim SEO in trženjskim naporom.

Priporočam vam, da izberete domeno .com, ker gre za razširjeno domensko razširitev. Če ime izbranega spletnega mesta ni na voljo v .com, lahko izberete tudi .net. Je tudi ena najboljših razširitev domene.

Če imate zmedo pri iskanju najboljšega imena domene, lahko uporabite te najboljše generatorje domen. Ta orodja vam bodo pomagala pri iskanju edinstvenega imena domene glede na vaše zahteve.

Če ste že kupili ime domene, nadaljujte z branjem naslednjega razdelka.

Najboljših 10 najboljših in najcenejših registratorjev domen

2. Izberite gostitelja

Ko se odločite za ime domene, potrebujete gostitelja, kjer lahko gostite vaše spletno mesto. Na voljo je veliko ponudnikov spletnega gostovanja, kot so Bluehost, HostGator, GoDaddy itd.

Priporočam vam, da izberete Bluehost za gostovanje vašega spletnega mesta, ker je to uradno priporočen ponudnik gostovanja pri WordPressu. Prav tako vam ponudijo brezplačno ime domene, če kupite načrt gostovanja za 1 leto ali več.

Tu sem razložil vse korake s posnetki zaslona za registracijo na Bluehostu. Samo sledite jim.

Korak 1: Zdaj se prijavite na gostovanje Bluehost, kliknite na naslednjo povezavo. S klikom na naslednjo povezavo boste dobili 50% popust in brezplačno ime domene s katerim koli načrtom gostovanja za 1 leto ali več.

Kliknite tukaj, da pridobite 50% popust na vse načrte gostovanja Bluehost

2. korak: Ko kliknete zgornjo povezavo, boste videli spletno mesto Bluehost hosting. Najprej kliknite na gumb “Začnite zdaj”.

nastavitev spletnega dnevnika

3. korak: Po kliku gumba »Začnite zdaj« boste videli vse načrte gostovanja v skupni rabi. Izberite načrt gostovanja glede na vaše potrebe.

bluehost je delil načrte za gostovanjeNačrti spletnega gostovanja Bluehost

Če ste lastnik majhnega podjetja ali želite ustvariti osebni blog, potem lahko izberete osnovni načrt. Ko vaše podjetje začne rasti, lahko načrt gostovanja nadgradite na Plus. Kratkoročni načrti gostovanja so dražji od dolgoročnih. Tako lahko prihranite denar z nakupom dolgoročnega načrta gostovanja.

4. korak: Po izbiri načrta gostovanja vnesite ime domene v polje »nova domena«. Če že imate domeno, jo lahko preprosto vnesete v polje »Imam ime domene«.

vnesite ime domeneIzberite ime domene

5. korak: Zdaj kliknite na naslednjo. Tu lahko ustvarite račun tako, da se prijavite v svoj Gmail račun in izpolnite svoje podatke.

izpolnite podatke o računuIzpolnite obrazec

Če se želite prijaviti prek Gmaila, nato kliknite gumb »Prijavite se z Gmailom« ali pa lahko izpolnite svoje podatke v danem obrazcu.

Ko izpolnite obrazec, izberite “Načrt računa”. Privzeti izbrani načrt bo 36 mesecev. Naj bo tako, saj bo načrt gostovanja za kratek čas dražji.

izberite načrt računaInformacije o načrtu cen

Zdaj boste v naslednjem razdelku našli nekaj dodatnih funkcij, kot so zaščita zasebnosti domene, varnost SiteLock, Codeguard Basic in orodja za SEO. Te funkcije niso obvezne, zato jih lahko izberete glede na vaše zahteve.

dodatne funkcije spletnega mestaInformacije o popustu

Pomembna opomba: Če te funkcije niso potrebne, potem ne pozabite počistiti vseh teh polj.

6. korak: Zdaj je čas, da izpolnite podatke o plačilu. Izpolnite vse zahtevane podatke o plačilu. Plačilo lahko izvedete tudi prek PayPala. To možnost boste našli s klikom na “več možnosti plačila”. Nato zaključite postopek registracije tako, da potrdite polje Pogoji storitve in kliknete gumb Pošlji.

Podatki o plačilunačini plačila

7. korak: Ko kliknete gumb za oddajo, boste videli zaslon, kot je spodaj. Kliknite na gumb “Ustvari geslo”.

nastavitev spletnega dnevnika

Na naslednjem zaslonu vnesite geslo, ki si ga lahko samo zapomnite. Nato potrdite polje »Prebral sem se in se strinjam …« in kliknite gumb Naprej.

ustvarite geslo za WordPress

Nato kliknite na gumb “prijava”.

Vpiši se

Zdaj boste prejeli e-pošto s povezavo za aktivacijo in s podatki za prijavo.

3. Nastavite WordPress račun

Zdaj kliknite povezavo za aktivacijo, ki je navedena v e-pošti. Nato v glavnem modrem meniju kliknite gostovanje in nato v njegovem podmeniju kliknite spletno mesto. Nato kliknite na povezavo za namestitev.

nastavitev wordpressa

Zdaj na naslednjem zaslonu izberite svojo domeno in kliknite na naslednjo.

izberite domeno

Po zaključku postopka nastavitve napišite URL v naslovno vrstico brskalnika.

http://www.yourdomainname.com/wp-admin

Prikazalo se vam bo okno za prijavo, kjer morate vnesti svoje uporabniško ime in geslo.

WordPress prijavno okno

Po prijavi na nadzorno ploščo WordPress lahko objavite blog, sliko ali video, spremenite temo in še veliko drugih stvari, ki jih lahko naredite na nadzorni plošči WordPress..

Če želite zaslužiti s svojim blogom, priporočam, da namestite teme, prilagojene WordPressu, optimizirane za Adsense. Pomagal vam bo do največjega zaslužka Adsenseja.

Zaključek

Upam, da ste uspešno ustvarili blog WordPress na Bluehostu. Če imate težave pri postavljanju spletnega dnevnika o WordPressu, nam to sporočite s komentarjem v spodnjem razdelku komentarjev.

Preberite tudi,

  • Kako začeti WordPress blog s SiteGround
  • 10 razlogov, zakaj niste uspešni bloger
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me