Cara Mencegah Akaun AdSense Anda Diharamkan

Mengewangkan ruang web anda untuk menjana pendapatan adalah impian setiap blogger. Google Adsense adalah pilihan pertama dalam urutan ini. Tetapi kerana beberapa cara yang tidak dibenarkan untuk membuat klik pada iklan, Google menangguhkan akaun Adsense anda.


Sekiranya anda adalah mangsa atau pemula, anda boleh mulai sekarang dengan kesedaran yang betul untuk menjaga keselamatan akaun Adsense anda.

Cara untuk mengelakkan akaun AdSense anda dilarang

Google Adsense adalah platform menghasilkan wang yang paling dipercayai, terutama untuk blogger. Sekiranya anda seorang blogger, anda pasti melakukan kerja keras untuk menjadikan catatan blog anda popular untuk mendapatkannya disetujui oleh Adsense. Tetapi, anda harus bersabar. Cara mendapatkan wang dengan cepat boleh menyebabkan anda melanggar Dasar Adsense. Oleh itu, akaun anda akan dilarang.

Mendapatkan wang dari Adsense adalah permainan kesabaran. Cuba menarik trafik semula jadi ke blog anda untuk mencapai klik dan tayangan semula jadi, dan bukannya bermain-main dengan Adsense.

bluehost

Setelah blog anda disetujui Adsense, anda perlu mengikuti beberapa petua di sini untuk mengelakkan akaun Adsense anda dilarang. Anda disyorkan untuk meneliti semua perkara ini agar Adsense anda kekal hidup selama-lamanya.

Baca Juga: 12+ Cara Menjana Wang Dalam Talian Dengan Blog WordPress

Jangan meminta klik kepada sesiapa pun:

Google Adsense sangat tegas mengenai dasarnya. Oleh itu, anda perlu memastikan peraturan dan undang-undang mereka. Sebilangan blogger dengan bijak mengupah beberapa orang untuk mengklik iklan. Adsense lebih pintar daripada anda.

Mereka dapat dengan mudah mengesan aktiviti tidak biasa atau tidak sah anda (klik iklan), walaupun anda mengklik iklan dari IP lain. Juga, jangan minta pengunjung mengklik iklan. Semua syarat ini melanggar dasar Adsense yang menyebabkan akaun Adsense anda dilarang.

Mengklik iklan oleh anda, menggunakan alat penghasil klik dan klik berulang secara manual akan dianggap tidak sah mengikut TOS Adsense.

Jangan gunakan Adsense dengan bahasa yang tidak disokong:

Adsense tidak menyokong semua bahasa. Sekiranya anda mempunyai akaun Adsense yang disetujui dan anda ingin memaparkan iklan di blog yang mengandungi bahasa yang tidak disokong oleh Adsense, segera kembali.

Aktiviti ini akan mematikan akaun Adsense anda secara kekal. Anda juga tidak dibenarkan menerjemahkan bahasa yang tidak disokong menjadi bahasa yang disokong.

Jangan gunakan Adsense dengan skrip untuk mendorong klik:

Sebilangan blogger menggunakan pop timbul untuk memaparkan iklan di sana untuk mendorong lebih banyak klik. Sekiranya anda juga melakukan kegiatan seperti itu, sayangnya, akaun Adsense anda akan dilarang hingga sekarang atau akan segera dilarang. Perkara ini harus dielakkan.

Jangan hantar iklan melalui e-mel:

Sebilangan blogger menghantar iklan Adsense dalam e-mel. Orang membabi buta melakukannya sebagai trend tetapi ini juga tidak disukai oleh Google. Oleh itu, aktiviti ini juga akan menyebabkan anda melarang akaun Adsense anda. Juga, jangan hantarkan iklan ini di platform pemasaran media sosial.

Jangan gunakan iklan kontekstual lain yang kompetitif:

Berhenti menggunakan iklan kontekstual lain dengan iklan Adsense. Beri mereka perasaan bahawa anda hanya menyukai iklan Adsense. Walau bagaimanapun, terdapat juga beberapa rangkaian iklan yang boleh anda gunakan untuk mengewangkan blog anda dengan iklan Adsense seperti Infolinks, BuySellads, Viglink dan sebagainya.

Jangan ubah kod Iklan Adsense:

Sebilangan webmaster atau blogger mengubah kod iklan Adsense untuk mengubah penampilan, gambar, latar belakang … dan lain-lain untuk lebih banyak keterlibatan pengguna untuk mengklik iklan dengan ingin tahu. Aktiviti ini akan dianggap melarang akaun Adsense anda.

Sekiranya anda ingin mengubah warna dan ukuran iklan, Adsense sendiri menghasilkan kod JavaScript baru. Anda hanya boleh menyalin dan menampal kod di mana sahaja anda mahu memaparkan iklan.

Jangan gunakan kandungan hak cipta:

Pastikan, anda tidak mempunyai konten berhak cipta di blog atau laman web anda. Adsense tidak pernah membenarkan kandungan seperti itu di dalam blog di mana anda mahu memaparkan iklan. Oleh itu, anda harus membuang barang yang dilindungi hak cipta untuk mengelakkan akaun Adsense anda dilarang.

Jangan pautkan laman web ke kandungan berhak cipta:

Kandungan berhak cipta seperti kutukan bagi Adsense. Sama ada anda menggunakan kandungan berhak cipta dalam blog anda sendiri atau menghubungkannya ke laman web lain yang mempunyai kandungan hak cipta, keduanya akan melarang akaun Adsense anda..

Selain itu, beberapa kandungan seperti bahan porno, kandungan perkauman, penggodaman / retak, kandungan pemasaran dadah, kandungan penjualan senjata, perjudian… .etc juga melanggar dasar Adsense. Oleh itu, jangan gunakan iklan Adsense dalam jenis kandungan seperti itu.

Jangan gunakan lalu lintas berbayar:

Sekiranya anda mempunyai blog atau laman web Adsense yang diluluskan, anda tidak boleh membeli lalu lintas mengikut norma Adsense. Walau bagaimanapun, anda boleh mempromosikan laman web anda di platform media sosial seperti Facebook, Pinterest, Stumbleupon.

Anda juga dibenarkan membuat iklan anda sendiri tetapi tidak boleh kelihatan seperti bahagian kandungan.

Deklamasi lain:

Bahagian ini merujuk kepada beberapa fakta lain yang perlu dipertimbangkan untuk mengelakkan pengharaman akaun Adsense anda.

  • Jangan membuat iklan melekit kerana bertentangan dengan norma pelaksanaan Adsense.
  • Jangan gunakan iklan Adsense untuk mengewangkan blog / laman web anda yang mengatur video dari YouTube atau laman web hosting video lain. Walau bagaimanapun, akaun anda akan tetap selamat jika anda hanya menggunakan kandungan asli di blog anda.
  • Jangan gunakan iklan Adsense di 404 halaman ralat, pintu keluar, log masuk dan terima kasih.

Anda boleh menggunakan tema WordPress yang dioptimumkan Adsense dan plugin AdSense terbaik untuk WordPress untuk memperoleh pendapatan maksimum dari laman web anda.

Kesimpulannya

Dengan mengikuti semua panduan berkesan ini, anda dapat memastikan akaun Adsense anda selamat. Namun, kami juga telah menerbitkan banyak catatan lain mengenai “alternatif Adsense dengan bayaran tertinggi” untuk yang akaun Adsense telah dilarang sementara dan selamanya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me