12+ Kaedah Terbukti Menjana Wang Dalam Talian Dengan Blog WordPress

Adakah kamu sedang mencari cara menjana wang dalam talian? WordPress adalah platform terbaik yang boleh anda gunakan untuk menjana wang.


Semua blogger menjana wang dari laman web WordPress mereka dengan membuat blog. Anda juga boleh menjadi salah satu daripadanya.

Baca Juga:

  • WordPress vs Blogger Mana Yang Lebih Baik?
  • Perbezaan antara WordPress.com dan WordPress.org

Di sini WPressBlog telah menyenaraikan cara terbaik untuk menjana wang dari laman web WordPress anda.

12+ Cara Menjana Wang Dalam Talian Menggunakan Blog WordPress

1. Sertailah program pemasaran gabungan untuk mengewangkan kandungan blog anda

Pemasaran afiliasi adalah cara untuk menjual produk dan perkhidmatan orang lain melalui aset web anda sendiri. Pemasar afiliasi boleh mendapat komisen afiliasi yang baik. Pastikan anda mempunyai kandungan dan trafik yang berkualiti. Semakin banyak anda mendapat lalu lintas ke blog anda, semakin banyak yang akan anda perolehi.

Anda akan mendapat komisen gabungan untuk setiap klik atau teraan organik melalui iklan. Rakan sekutu Amazon, rangkaian afiliasi eBay, Clickbank … dan lain-lain adalah rangkaian gabungan terbaik untuk bergabung.

WordPress menawarkan banyak plugin dan alat seperti “ThirstyAffiliates“,”Adsanity“,”OptinMonsterDan banyak lagi untuk pemasaran gabungan.

Baca Juga: Petua Pemasaran Afiliasi untuk Pemula

2. Paparkan Iklan Google AdSense:

Google Adsense adalah rangkaian iklan CPC (kos per klik) yang paling popular. Adsense membayar afiliasi mereka untuk setiap klik pada iklan yang diperoleh oleh pengunjung semula ke blog anda.

Anda harus mempunyai akaun Google AdSense yang disetujui untuk menampilkan Google Ads. Selepas itu, anda boleh mengewangkan blog WordPress anda hanya dengan meletakkan kod iklan di ruang web aset percuma yang diperlukan. Sekarang anda sudah bersedia untuk wang yang dimasukkan ke akaun anda.

Tetapi ingat juga bahawa Adsense mempunyai peraturan dan undang-undang yang sangat ketat. Sekiranya gagal, akaun anda boleh dilarang secara kekal. Anda juga boleh merujuk pada catatan blog kami sebelumnya “bagaimana cara mengelakkan akaun Adsense anda dilarang?”

Sekiranya anda dilarang menggunakan Adsense maka anda boleh menggunakan alternatif Adsense terbaik ini untuk menjana wang dari blog anda.

3. Gunakan pemalam iklan WordPress:

Adsense adalah kaedah terbaik untuk menjana wang dengan menampilkan iklan di laman web anda. Tetapi anda juga dapat memaparkan iklan langsung di laman web anda. Anda boleh merundingkan harga mengikut ukuran sepanduk dan tempatnya di laman web. Anda boleh menjana lebih banyak wang dengan cara ini daripada Adsense.

Plugin WordPress menjadikan kerja ini berguna untuk ahli gabungan. Plugin ini menyediakan cara mudah untuk memasukkan iklan dengan kod pendek dan widget. “BeliSellAds“Adalah plugin WordPress yang disyorkan untuk pemilik laman web atau penerbit.

4. Jual catatan blog yang ditaja:

Sekiranya anda tidak mahu memaparkan iklan di blog anda, anda boleh mengewangkan blog anda melalui tajaan. Sama seperti semua rancangan TV dan sukan, banyak penaja ada yang membayar pihak penganjur untuk mewakili produk dan perkhidmatan mereka. Dengan cara yang sama, anda boleh menjual catatan blog yang ditaja melalui blog WordPress anda menggunakan plugin WP.

Sekiranya aset web anda mempunyai lalu lintas yang hebat dan demografi penonton yang hebat, anda boleh menghampiri syarikat pengiklanan untuk merundingkan perjanjian penajaan.

5. Tulis ulasan untuk dibayar:

Seperti menjual catatan blog yang ditaja, anda juga boleh menjana wang dengan menulis ulasan berbayar di laman web anda. Ini adalah kaedah alternatif untuk mengewangkan blog atau laman web anda.

Untuk memulakan, cara terbaik adalah memilih produk yang sesuai terlebih dahulu mengikut niche laman web anda dan kemudian membuat ulasan. Anda boleh mendekati banyak perniagaan yang selalu memerlukan banyak pemilik blog untuk menulis ulasan berbayar untuk mereka.

Anda juga mungkin menyukai laman web seperti “PayPerPost”, “SponsoredReviews” untuk menghubungi syarikat pengiklanan yang memerlukan ulasan untuk mempromosikan perniagaan mereka.

6. Jana wang secara dalam talian dengan menjual laman web:

Ramai pengiklan ingin membeli laman WordPress yang diperdagangkan tinggi yang telah dibuat untuk mempromosikan perniagaan mereka sendiri. Sekiranya anda tahu bagaimana membuat blog WordPress dan mendapat trafik yang hebat, anda boleh menjual aset web anda dan menjana wang untuk usaha hebat anda.

Flippa contohnya adalah portal web terkenal yang berfungsi sebagai laman lelong dan broker untuk menjual laman web.

Baca Juga: Cara Memulakan Blog WordPress Dengan SiteGround

7. Buat laman web keahlian:

Sekiranya anda mempunyai minat untuk menulis dan peminat yang besar untuk khalayak anda yang besar, inilah masanya untuk bersiap sedia untuk menjana pendapatan. Anda boleh membuat kawasan keahlian untuk khalayak anda yang ingin membayar anda untuk mendapatkan lebih banyak kandungan premium.

Namun, ia memerlukan pelaburan yang besar. Tetapi dengan WordPress, anda boleh mendapatkan pelbagai plugin seperti “Rainmaker” untuk membuat laman keahlian dengan mudah.

8. Buat forum peribadi:

Ini boleh menjadi alternatif kedua untuk membuat laman web keahlian berbayar. Dengan bantuan forum, anda dapat membantu khalayak anda mencari pelbagai jenis penyelesaian untuk keperluan mereka.

Forum adalah platform yang bagus untuk pelajar dan pakar. Sebilangan besar khalayak anda mungkin ingin mengambil keahlian untuk menyatakan pandangan mereka melalui forum anda. WordPress akan membantu anda membuat laman web forum dengan menyediakan banyak plugin seperti “bbPress”, “BuddyPress” dan “CM Answers”.

9. Sediakan direktori perniagaan berbayar:

WordPress menyediakan banyak plugin seperti “Business Directory Plugin”, “Connections Plugin” dan banyak lagi untuk membuat direktori perniagaan berbayar. Direktori adalah platform yang mengumpulkan ulasan perniagaan tempatan, podcasting, dan senarai produk dari niche yang diperlukan.

Direktori tempatan atau khusus sangat membantu dalam mendapatkan lalu lintas. Inilah sebabnya mengapa banyak pemasar digital dapat menghampiri anda untuk membayar yuran langganan yang diperlukan untuk penghantaran direktori.

10. Buat laman web penyerahan pekerjaan berbayar dengan WordPress:

WordPress juga menawarkan banyak plugin seperti “WP Job Manager” untuk membuat laman web penyerahan pekerjaan berbayar. Syarikat boleh mengiklankan kekosongan pekerjaan mereka dari portal web semacam itu dan dengan senang hati membayar jumlah langganan yang diperlukan.

Dengan WordPress, kini lebih mudah untuk membuat papan pekerjaan yang berjaya. Anda akan segera menjadi laman web untuk pencari kerja dan juga perekrut. ProBlogger sebagai contoh adalah laman web yang paling terkenal untuk papan tugas mereka untuk blogger profesional.

11. Buat kalendar acara dengan WordPress:

WordPress juga menawarkan plugin seperti “Semua dalam Satu Acara Kalendar”, “MyCalender”, “SimpleCalender” dan banyak lagi untuk membuat kalendar acara untuk mengewangkan laman web tempatan atau industri.

Banyak penganjur acara bersedia membayar yuran langganan untuk acara iklan di bandar tempatan, persidangan, webinar dan banyak acara live streaming. Sekiranya anda tidak mahu mempunyai laman web penyerahan pekerjaan berbayar, anda boleh mencuba cara ini untuk menjana pendapatan dengan WordPress.

12. Jual Ebook di WordPress:

Ebook adalah pilihan terbaik untuk membuat produk digital. WordPress membolehkan anda memasang banyak plugin bermanfaat seperti “WooCommerce”, “Easy Digital Downloads” dan banyak lagi untuk menjual ebook anda di laman WordPress. Semua plugin ini agak mudah digunakan untuk menubuhkan kedai dalam talian anda sendiri.

Periksa alat blog terbaik ini yang akan membantu anda dalam mengoptimumkan laman WordPress anda.

Kesimpulannya

Ini adalah kaedah terbukti menjana wang dalam talian menggunakan blog WordPress anda. Walaupun anda harus bekerja keras untuk mula menjana wang menggunakan kaedah di atas.

Sekiranya anda seorang blogger dan mengetahui strategi lain untuk menjana pendapatan dalam talian, sila maklumkan kepada pembaca kami dengan memberi komen di bawah.

Baca juga,

  • 5 Jenis Blog Pemasaran Gabungan Terbaik
  • 10 Sebab Mengapa Anda Bukan Blogger yang Berjaya
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me