Kako narediti Minecraft strežnik v letu 2019: Dokončni vodnik

Niste prepričani, kako narediti strežnik Minecraft? Pokrili te imamo. Ta podroben vodnik bo odgovoril na vsa vaša vprašanja in vam omogočil, da brez težav naredite strežnik!


Kako narediti Minecraft strežnik v letu 2019

Verjetno ste že slišali za Minecraft, igro. Konec koncev gre za drugo najbolj priljubljeno video igro sveta z več kot 121 milijonov izvodov že prodana. Vendar mnogi ne vedo, da Minecraft ni samo še ena video igra. Prav tako je koristno orodje, ki lahko otroke nauči šifriranja, in je odprta platforma, ki jo lahko razvijejo modni razvijalci. Vendar je tudi srce skupnosti ustvarjalcev, ki se širi po vsem svetu.

Seveda lahko kot začetnik igro kupite in začnete. Za popolno izkušnjo pa imate na voljo zasebni strežnik Minecraft. Kot rezultat, boste lahko ustvarili svoj svet Minecraft.

Ta vodič vam bo po korakih pokazal, kako lahko to storite. Ogledali si bomo, kako narediti strežnik Minecraft Windows, Mac, in Linux. Videli bomo tudi, ali je Minecraft gostovanje boljša možnost. Torej, začnimo!

kako narediti-narediti-minecraft-strežnik-kazalo vsebine

Zakaj morate zgraditi strežnik?

Kot nekdo nov v Minecraft ustvarjalnem vesolju je najlažje spoznati igro, tako da začnete ustvarjalni način. Lahko celo uporabite Microsoft Realms in s svojo domišljijo ustvarite svet Minecraft. Seveda pa tu ni konca celotnega potenciala igre.

Za tiste, ki iščejo popolno izkušnjo, je najboljša možnost nastaviti svoj strežnik. S tem boste lahko zgradili vsak svet, ki ga želite praktično. Lahko celo namestite poljuben mod, določite svoja pravila in na splošno nadzorujete vse vidike igranja!

Pomembni nasveti, ki jih morate vedeti, preden začnete

Preden začnete delati pri nastavitvi lastnega Microsoftovega strežnika, morate vedeti nekaj. Čeprav ga ni težko nastaviti, morate biti previdni.

Imeti osnovno znanje

Nastavitev strežnika zahteva nekaj truda. Prav tako morate imeti tehnično znanje, kako ga konfigurirati. Za upravljanje strežnikov je ključno tudi osnovno razumevanje konceptov omrežij. Zlasti morate biti zadovoljni z naslednjim:

 • Vaša konfiguracija usmerjevalnika, če se boste odločili za domače nastavitve
 • Vaš sistem in omrežna konfiguracija
 • Koncepti za mreženje, kot so pristanišča, DHCP in IP
 • Uporaba ukazne vrstice

Nastavitev strežnika Minecraft od doma

Če želite strežnik zagnati in zagnati, ne potrebujete vrhunskega sistema. Namizni računalnik bo deloval prav.
Seveda jo je mogoče zagnati in igro igrati po istem sistemu. Vendar bo za to potreben močnejši stroj.

Tudi žična povezava Ethernet je primernejša za strežnik namesto brezžične. To je zato, ker je žična povezava bolj zanesljiva možnost.

Ali obstaja kakšna alternativa za nastavitev strežnika od doma?

Ko gostite strežnik od doma, to pomeni, da svoje zasebno domače omrežje izpostavljate celotnemu svetu. Če torej ne želite tvegati izpostavljenosti, lahko uporabite storitve ponudnika gostovanja. Seveda boste morali plačati letno ali mesečno pristojbino. Vendar bo podjetje poskrbelo za težave pri upravljanju vse strojne opreme strežnika.

Kako ustvariti Minecraft strežnik brezplačno

minecraft-koncept

Čeprav za nastavitev strežnika Minecraft ne potrebujete IT strokovnjaka, morate razumeti določene teme. Sem spadajo usmerjevalnik, omrežje, konfiguracija sistema in ukazna vrstica. Z drugimi besedami, poznati morate računalniške in mrežne koncepte, ki so ključni za zagon strežnika.

Če pa predhodno ne razumete takšnih konceptov, potem to še vedno lahko naredite. Poiščete lahko enega od številnih ponudnikov gostovanja Minecraft, ki vam bo pomagal nastaviti vse brez izkušenj s kodiranjem.

Preden pa preidemo na nadomestni računalnik, poglejmo, kako lahko brezplačno naredite strežnik od doma!

Kako narediti Minecraft strežnik v operacijskem sistemu Windows

 1. Namestitev najnovejše različice Jave
 2. Izbira lokacije za strežniške datoteke
 3. Namestitev najnovejše različice programske opreme
 4. Konfiguriranje strežnika in omrežja
 5. Začetek

1. Namestitev najnovejše različice Jave

Najprej odprite nadzorno ploščo sistema Windows. V razdelku s programi poiščite Java in kliknite posodobi zdaj. Nato odprite okno ukaznega poziva in vnesite java -verzijo. To bo povzročilo številko različice. Nato pojdite na Java spletna stran da preverite najnovejšo različico programa. Če imate zastarelo različico ali Java v računalniku ni nameščena, jo prenesite iz uradna stran.

2. Izbira lokacije programske opreme Minecraft

Pred prenosom programske opreme morate izbrati lokacijo v računalniku. To je mesto, kjer se bo izvajal strežnik. Ob prvem zagonu strežnika bo ustvarjenih nekaj konfiguracijskih datotek. Zato je idealno, da so vse te datoteke shranjene v eni namenski mapi.

Kjer se nahajate, je ta mapa v celoti odvisna od vas. Lahko ga postavite v mapo z dokumenti, namizjem ali celo v programe.

3. Namestitev najnovejše različice strežnika Minecraft

Nato obiščite Spletna stran Minecraft in od tam prenesite strežnik. Opazili boste, da bo prišla v obliki datoteke .jar Java. Shranite datoteko na mesto, ki ste ga prej izbrali.

Zdaj dvokliknite datoteko .jar in zaženite strežnik. Tako boste ustvarili konfiguracijske datoteke strežnika, ki jih boste morali spremeniti, preden jih boste začeli uporabljati.

Kot naslednji korak sprejmite EULA. Ko se datoteke prenesejo, boste videli datoteko z imenom eula.txt. Z urejevalnikom besedil odprite to datoteko in spremenite eula = false v eula = true. Če tega ne storite, boste računalniku preprečili zagon strežnika.

4. Konfiguriranje strežnika in omrežja

Zdaj morate omogočiti posredovanje vrat na usmerjevalniku. Če gostite strežnik samo za predvajalnike v lokalnem omrežju, potem posredovanje vrat ni vaša skrb. Če želite, da je strežnik dostopen svetu, boste morali omogočiti posredovanje vrat na usmerjevalniku.

Najbolje je, da najdete navodila v dokumentaciji usmerjevalnika o tem, kako konfigurirati posredovanje vrat na napravi. Zlasti za Minecraft morate posredovati vrata TCP 25565.

Prav tako morate vnesti lokalni IP naslov vašega strežnika kot strežniški IP ali izhodni IP za posredovana vrata. To je tako, da usmerjevalnik ve, na katero napravo naj bo usmerjen. Če želite poznati lokalni IP vašega strežnika, odprite ukazni poziv in vnesite ipconfig.

5. Zagon strežnika

Končno zaženite strežnik Minecraft in odprite ukazni poziv. Poiščite pot datoteke, kjer je bila nameščena strežniška datoteka igre. Nato zaženite strežnik z ukazom:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar {ime datoteke strežnika} nogui

Če uporabite uporabniški vmesnik strežnika, lahko nogui preprosto odstranite iz tega ukaza. Poleg tega lahko ustvarite tudi .bat datoteko, če želite ukaze sestaviti skupaj.

Ko se strežnik zažene, povabite druge, da se povežejo s strežnikom prek lokalnega naslova IP v vašem domačem omrežju. Lahko pa jih povabite, da se pridružijo strežniku prek javnega naslova IP, če ga ni v domačem omrežju.

Javni naslov IP lahko najdete do iskanje “mojega naslova IP” v Googlu. Poleg tega lahko za zagotovitev dostopa do vašega strežnika vnesete javni IP naslov Preverjevalec stanja Minecraft strežnika.

Kako narediti Minecraft strežnik na Macu

 1. Namestite Java
 2. Izberite lokacijo za strežniške datoteke
 3. Prenesite strežniško programsko opremo
 4. Omogočite posredovanje vrat na usmerjevalniku
 5. Zaženite strežnik Minecraft

1. Namestite Java v svoj sistem

Nove različice MacOS-a privzeto prihajajo z Javo. Za različice, starejše od OS X, boste morali prenesti Javno starejšo različico iz Apple-ovo spletno mesto.

2. Izberite lokacijo za datoteke Minecraft Server

Ustvari mapo, ki bo vsebovala strežniške datoteke. Mapo lahko naredite kjer koli v vašem sistemu; izbira je vaša.

3. Prenesite strežniško programsko opremo

Pojdite na spletno mesto Minecraft in prenesite strežniško programsko opremo. To bo datoteka Java .jar in jo lahko shranite na mesto, ki ste ga izbrali prej. Nato zaženite TextEdit in obliko nastavite na navadno besedilo. Po tem vnesite:

#! / bin / bash
cd "$ (ime dirname) "0 USD")"
exec java -Xms1G -Xmx1G -jar {ime datoteke strežnika} nogui

Zdaj datoteko z start.command shranite v isto mapo, ki vsebuje .jar datoteko strežnika kot start.command. Zdaj odprite terminal in dajte dovoljenja za nov start.command. Vtipkajte chmod a + x in prostor za ukazom. Končno povlecite shranjeno datoteko v okno terminala in pritisnite enter.

4. Omogočite posredovanje vrat na usmerjevalniku

Kot je bilo že omenjeno, je posredovanje vrat nujno, če želite strežniku omogočiti dostop do sveta. Če želite konfigurirati posredovanje vrat za svojo napravo, glejte priročnik. Ne pozabite samo, da je pri Minecraft-u potrebno posredovati vrata TCP 25565.

Prav tako morate vnesti lokalni IP naslov vašega strežnika kot strežniški IP ali izhodni IP za posredovana vrata. To je tako, da usmerjevalnik ve, na katero napravo naj bo usmerjen. Če želite poznati lokalni IP vašega strežnika, odprite ukazni poziv in vnesite ipconfig.

5. Zaženite strežnik Minecraft

Dvokliknite datoteko start.command, ki ste jo že ustvarili. To se bo odprlo okno terminala. Ko prvič zaženete strežnik, bodo prikazana tudi sporočila o napakah, ki so povsem običajna. Ko zaženete strežnik, lahko povabite druge igralce, da se povežejo s strežnikom, ki ste ga naredili.

Kako narediti Minecraft strežnik v Linuxu

Če doma ne želite strežnika Minecraft, se lahko namesto tega odločite za gostujoči načrt Linuxa. Tako ne boste odgovorni za upravljanje strojne opreme. Poleg tega svoje domače omrežje ne boste izpostavljali tudi javnosti.

Načrt gostovanja v Linuxu VPS je dobra možnost, če se bo vašemu strežniku pridružilo le peščica igralcev. Če pa pričakujete veliko igralcev, bo boljša možnost namenski strežnik Linux.

Izdelava strežnika Minecraft v Linuxu vključuje naslednje korake. Ko sledite tem korakom, se boste morali s SSH povezati z gostiteljem.

1. Namestite Java

Medtem ko ste v strežniku kot korenski uporabnik SSH, v ukazni poziv vnesite naslednji ukaz:

apt-cache search openjdk

S tem boste videli vse razpoložljive pakete OpenJDK, ki jih lahko uporabite za namestitev Jave. Tukaj boste morali izbrati enega. Nato posodobite seznam vseh razpoložljivih paketov iz oddaljenih skladišč z naslednjim ukazom:

apt-get update

Zdaj namestite že izbrani programski paket (za ta primer bomo izbrali openjdk-9-jdk). Tukaj je opisano, kako lahko to storite:

apt-get namestite openjdk-9-jdk

Ko boste pozvani, da pooblastite prostor za shranjevanje datoteke, pritisnite “Y.” Ko je to končano, se prepričajte, da je Java nameščena z vnosom: java -version. Prikaže se različica Java, ki je bila nameščena.

2. Naredite lokacijo za strežniške datoteke igre

Na gostitelju naredite imenik, v katerega bodo shranjene strežniške datoteke igre. Ko to storite, se premaknite v ta imenik. Tukaj je opisano tako:

mkdir minecraft
CD minecraft

3. Prenesite strežniške datoteke

V imeniku Minecraft zaženite ukaz wget, da lahko prenesete strežniške datoteke. Po tem namestite in zaženite zaslon, tako da strežnik še naprej deluje, ko niste povezani. Če želite to narediti, vnesite:

yum namestite zaslon
zaslon

4. Zaženite strežnik Minecraft

Za zagon strežnika vnesite naslednji ukaz:

java -Xmx512M -Xms512M -jar minecraft_server.jar nogui

Če želite zagotoviti, da vse deluje brezhibno, lahko strežnik ustavite le tako, da v ukazni poziv vnesete stop. Nato uredite datoteko »server.properties« in vnesite:

enable-poizvedba = res

Zdaj shranite datoteko »server.properties« in znova zaženite strežnik. Preverite, ali je vaš strežnik javno dostopen z vnosom naslova IP v polje Preverjevalec stanja Minecraft strežnika.

5. Usmerite domeno na strežnik Minecraft

Igralcem dajte ime domene, ki si ga je enostavno zapomniti, namesto zapletenega. Posledično se igralcem lažje povežejo s strežnikom.

Nakazovanje domene na vašem strežniku je precej preprosto. Preprosto posodobite zapise DNS svoje domene tako, da dodate zapis “A” bodisi za svojo domeno ali poddomene. Domena ali poddomena mora biti tista, ki kaže na IP naslov vašega Minecraft strežnika.

Ne pozabite, da lahko traja skoraj en dan, da se spremembe DNS izvedejo po vsem svetu.

Izdelava strežnika Minecraft v primerjavi z nakupom gostovanja

Čeprav se vaš strežnik za Minecraft sliši zanimiv, ima res velik delež težav. V prvi vrsti sta dve težavi. Tehnični postopek je lahko nekoliko težaven, tudi če poznate koncepte mreženja. Lahko se začnete počutiti izgubljeni v nobenem trenutku. Torej, če želite samo uživati ​​v igri Minecraft s prijatelji, je izdelava lastnega strežnika preveč preveč težav.

Minecraft Server vs gostovanje

Drugič, kadar vaš računalnik ne deluje, pomeni, da bo tudi vaš strežnik padel. Tako se ljudje ne bodo mogli prijaviti na vaš strežnik. Ne pozabite, da sta vaš usmerjevalnik in računalnik stvari, zaradi katerih strežnik deluje. Tako bosta morala oba nenehno teči, kar preprosto ni mogoče. Prišel bo čas, ko mora strežnik prenehati delovati.

Zaradi tega se zdi, da je gostovanje Minecraft boljša možnost. Namesto da se strežnik zanese na vaš računalnik, se lahko preprosto obrnete na strokovnjake. S svojimi strežniki po vsem svetu bodo lahko ohranili svoj projekt.

Poleg tega bo vse enostavno nastaviti. Za pomoč vam bo priskočila tudi ekipa strokovnjakov. Podobno bo strežnik še naprej deloval tudi, ko je računalnik izklopljen. Najboljši del je, da gostovanje sploh ni predrago!

Končna beseda

Zdaj, ko poznate oba načina izdelave strežnika Minecraft, je odvisno od vas, ali se odločite za boljšo možnost. Izdelate ga lahko tako, da opravite nekaj dela na računalniku. Lahko pa se vedno odpravite tudi na gostovanje Minecraft. Čeprav morate porabiti malo denarja, lahko dosežete večjo dostopnost in enostavno uporabo.

Končna izbira je seveda odvisna od vas. Upamo, da vam je to vodilo, kako narediti svoj strežnik Minecraft, koristno. Sporočite nam vaš najljubši način izdelave v komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me