Kaj je Cloudflare: Vse, kar morate vedeti (+ Infographic)

Cloudflare je danes v industriji priljubljeno ime. Ugotovimo več o tem, za kaj gre.


Kako postati programer

Pomembno je vedeti, kaj je Cloudflare, če ste resni glede varnosti in gostovanja svojega spletnega mesta. Je eno najbolj priljubljenih podjetij, ki ponuja varnostne rešitve. V tem članku bomo o tem vedeli več.

Kaj je Cloudflare?

Cloudflare je omrežje za pošiljanje vsebine, ki je pogosto zapisano kot CDN. Najprej se seznanimo s CDN-ji To so omrežja, odgovorna za pošiljanje vsebine.

Ne bo narobe trditi, da internet ne bo deloval brez ustreznega CDN-ja. Pravzaprav vsak dan uporabljate CDN za dostop do spleta, odpiranje spletnega dnevnika itd., Ne da bi se tega sploh zavedali.

CDN zagotavljajo dostop do podatkov v spletu. To vključuje vse, od pisnih vsebin, kot so novice in pregledi do videoposnetkov na YouTubu in drugih takih platformah. Pravzaprav vsak del brskanja, vključno s platformami družbenih medijev, vključuje uporabo CDN-jev.

Potreba po CDN je očitna. Današnja generacija je nestrpna in nima časa čakati, da se spletno mesto naloži. Večina uporabnikov bo spletno mesto zapustila, če se naloži več kot 3 sekunde.

Ta zamuda je posledica nekaterih stvari, predvsem fizične razdalje med vami in vsebino, do katere poskušate dostopati. CDN-ji premostijo to vrzel in tako zagotavljajo hiter dostop do vsebine, ne glede na to, kje je gostovan.

Kako deluje omrežje za pošiljanje vsebine?

Naloga CDN je premostiti vrzel med vami in strežnikom, kako pa deluje? Koncept je precej preprost. Deluje s pomočjo tehnologije predpomnjenja.

CDN kopirajo spletna mesta in jih shranjujejo na različnih mednarodnih lokacijah, tako da jih uporabniki brez težav dosežejo.

Za brskanje po vsebini vam ni treba dostopati do glavnega strežnika. Lahko pridete do najbližjega strežnika in s tem zmanjšate čas, potreben za vzpostavitev povezave. Kot rezultat, se spletno mesto naloži hitreje in delovanje je zagotovljeno.

Varenje je priljubljena tehnika. Skoraj vsi brskalniki hranijo predpomnilnik spletnih mest. Naslednjič, ko obiščete spletno mesto, bo brskalnik izbral predpomnjeno datoteko, shranjeno v vašem računalniku, in s tem zmanjšal čas, potreben za nalaganje strani. CDN delujejo na podoben način zahvaljujoč lokalnim strežnikom.

Zanimive stvari, ki jih morate vedeti o Cloudflare-ju

Cloudflare je veliko podjetje, vendar veliko ljudi ne ve, kako deluje ali za kaj gre. Predstavljena leta 2010 na konferenci TechCrunch, o kateri se je veliko govorilo. To podjetje iz San Francisca je ponudnik povratnih strežnikov proxy in CDN z več kot 60.000 spletnimi mesti pod platformo.

Tu je nekaj najzanimivejših storitev:

1. Zaščita pred razdeljeno storitvijo (DDoS): DDoS je napad za zavrnitev storitve, ki za dosego cilja uporablja več okuženih sistemov. Napad povzroči napad DOS in poruši sistem. Večina ponudnikov gostovanja ne omogoča dobre zaščite pred takšnimi napadi. Posledica tega je, da bo vaš blog padel. Cloudflare varuje sistem, da prepreči takšne napade z uporabo kombinacije varnostnih funkcij, vključno s captchami.

2. Storitev domenskih imen (DNS): Cloudflare obravnava zahteve DNS za uporabnike v omrežju anycast. Podjetje ponuja najboljše odzivne čase tam in je iz tega razloga zelo povpraševanje.

3. Dostava vsebine: Cloudflare ustvarja predpomnjene različice vsebine in jih širi po velikem številu mednarodnih strežnikov. Uporabniki lahko dostopajo do strežnika, ki ponuja najhitrejši odzivni čas, to je .: je najbližji, da se zagotovi manjša poraba CPE-ja, boljše hitrosti in nižje zahteve glede pasovne širine..

Cloudflare je danes priljubljeno ime in ga uporablja veliko podjetij, vključno z Medium, Yelp, DigitalOcean in Stack Overflow.

Kako deluje?

kako deluje

Cloudflare deluje kot povratni proxy in je znano, da je precej zanesljiv. Na papirju se lahko sliši zelo zapleteno, vendar je dokaj enostaven za uporabo.

Prijavite se na storitev in kopija vašega spletnega mesta bo shranjena na strežnikih Cloudflare, znanih tudi kot podatkovni centri. Nato povežite DNS in vaše spletno mesto bo uporabnikom enostavno dostopno. Strežniki izboljšajo dostavo s shranjevanjem vsebine v svojih podatkovnih centrih. Ti strežniki so zanesljivi in ​​lahko prenesejo tudi velik promet.

Ne bo vam treba skrbeti, da boste morali ročno predpomniti spletno mesto vsakič, ko ga spremenite. Sistem deluje samodejno; lahko pa traja približno 24 ur, da se strežniki DNS prvič povežejo.

Druga velika značilnost Cloudflare je varnost spletnega mesta. Na podlagi številnih dejavnikov lahko blokira grožnje, kot so črni seznami, ugled in naslovi HTTP. Poleg tega Cloudflare lahko prepreči tudi nezaželeno pošto, ustavi napade DDoS in zaščiti ključna vrata pred hekerji.

Kaj ponuja Else Cloudflare

Cloudflare ponuja tudi optimizacijo slike. Njegova napredna tehnologija lahko zmanjša velikost datoteke za približno 35%, ne da bi to vplivalo na kakovost. Poleg tega zagotavlja, da so slike optimizirane za mobilne naprave in tako izboljšajo splošno zmogljivost in čas nalaganja.

To je zelo pomembno, saj slike lahko zelo negativno vplivajo na čas nalaganja.

Uporabniku prijazna platforma je znana tudi po več kickassovih funkcijah, kot so IPv6, SPDY, HTTP / 2, namenski SSL certifikati, prometna pravila itd. Izbirate lahko med številnimi načrti, da izberete takšnega, ki vam ustreza.

Cloudflare: Zadnja beseda

Zdaj ko veste, kaj je Cloudflare, boste zlahka razumeli, kako vam lahko pomaga. Tam je več CDN-jev, Cloudflare pa je visok zaradi svojih neverjetnih funkcij. Ščiti mesta, je enostavna za uporabo in tudi izboljša hitrost.

Izboljšave sicer obstajajo, vendar je morda pametno preizkusiti brezplačni načrt in vedeti, za kaj gre. Tudi posodabljanje plačljivega programa je zelo enostavno.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me