CodingBat – Učinkovito preizkusite in izboljšajte Java spretnosti!

Java je postala osrednji jezik za obvladovanje na današnjem IT področju. CodingBat olajša učenje, vendar je to najboljša možnost? Pa ugotovimo!


CodingBat 2019

Obstaja veliko spletnih mest z brezplačnimi vadnicami za učenje katerega koli programskega jezika. Vendar učenje računalniškega jezika vključuje tudi dokumentacijo. Za Java je ena od idealnih možnosti CodingBat. Z njegovo pomočjo lahko postanete dobro zakoreninjeni v katerem koli jeziku in brez težav rešite vse težave, povezane z njim!

Zmožnost kodiranja je zdaj postala ključna spretnost na delovnem mestu. Zaradi tega se še naprej pojavlja vse večje število virov, ki študente vodijo skozi celoten učni proces. Pravzaprav so spletna mesta všeč codingbat.com dovolite uporabnikom, da se preizkusijo v dveh programskih jezikih. To sta Python in Java; dva najpogosteje uporabljena jezika.

tabela vsebine kodiranja

Kaj je CodingBat?

CodingBat je brezplačno spletno mesto, ki ima veliko težav s kodiranjem v živo. Namen spletnega mesta je zgraditi veščine kodiranja v Python in Java. Projekt je začel predavatelj računalništva na prestižni Univerza Stanford, Nick Parlante. Ko se sami lotite številnih težav s prakso, lahko dobite dobro razumevanje, kako deluje koda.

CodingBat’s Interface – enostaven za uporabo?

Ključno merilo za presojo programske opreme je poudarek na prenosu koncepta. Ne glede na podatke vsebuje programska oprema, če dostava ni enaka, potem je za učence neuporabna. Glede na koncept, ki ga posreduje, bi lahko CodingBat izkoristil nekatere izboljšave. Medtem ko je vmesnik preprost in neposreden, marsikdo ne podpira svoje preprostosti.

Načrti lekcije so minimalistične narave. Študenti tako nimajo nobenega pritožbe, če ne bi imeli določenega koncepta. Poleg tega iskanje CodingBat na YouTubu rezultira v številnih videoposnetkih, ki lekcijo precej dobro razložijo izgubljenim udeležencem.

Ali je primeren za vse?

Novice bodo zagotovo čutili pomanjkanje poudarka na teorijah pri pouku. Medtem, tistim, ki samo iščejo prakso, bo všeč sintaktična praksa. Seveda to ne pomeni, da se začetniki ne morejo učiti z uporabo CodingBat-a. Vendar ne manjka celovitih razlag, ki bi jih najraje imeli začetniki.

Kako se izvajajo lekcije?

Vsa predavanja o CodingBatu so razdeljena v različne kategorije. Vsak koncept vsebuje različne primere, ki krepijo prej postavljena načela.

Da bi ga bolje razumeli, razmislite, kako bi se učenec lahko naučil angleščine. Presekal bo anatomijo jezika. Študent bo spoznal tudi predloge stavkov, pretekle participe, gerunde, samostalnike in glagole. Na enak način se bo študent, ki uporablja CodingBat, naučil vseh bistvenih sestavnih delov kodirnega jezika. Narediti bodo morali tudi vaje, ki uporabljajo naučeno načelo.

Nick Parlante, ustanovitelj, je prepričan, da so bistvene kratke in praktične težave s kodiranjem v živo. Ker te sestavljajo osnove bolj vključenih nalog, so te kratke težave ključnega pomena za to, da postanete glavni programer.

Verjame tudi, da je kodiranje v bistvu mešanica osnovnih elementov, ki tvorijo kompleksno funkcijo. Zaradi tega njegov tečaj poudarja ponavljanje osnov.

Težave z izvajanjem lekcij

Za CodingBat lahko rečemo, da ima urejevalnik besedil zmanjšano naravo. Poleg tega kontekstna pomoč skoraj ni. Zaradi tega bi lahko študenti naredili velike napake. Poleg tega se lahko borijo tudi pri iskanju vira napake.

Po drugi strani je mnogim všeč postavitev golih kosti. Odstrani vse ščetke, na katere se začetniki ponavadi zanašajo. Namesto tega postavljanje v njih goji pozitivne navade od začetka.

Ko so težave končane, študentje dobijo takojšnje povratne informacije. To jim pove, ali so težavo uspešno rešili.

Ali je oddelek »Pomoč« koristen?

Spletna stran ponuja razlage, zakaj so v razdelku »Pomoč« odgovori odgovori. Vendar so razlage precej zapletene in začetnike bo težko razumeti.

Poleg tega ustanovitelj na približno strani spletnega mesta razloži, zakaj se zdi, da je oddelek za pomoč še posebej nerazvit. Pravi, da CodingBat ni popoln poučni tečaj za učenje jezika. Namesto tega je mišljeno kot dopolnitev tečaja, ki ga izvajajo začetniki.

V splošnem razdelek za pomoč vsebuje veliko informacij. Edini problem je, da mora biti pravilno kontekstualiziran. S tem lahko učenci lažje prenesejo zahtevnejše težave, s katerimi se soočajo med učenjem katerega koli novega jezika.

Omejitve

Morda je največja omejitev ta, da zajema samo dva jezika. Poleg tega je spletna stran projekt, ki ga je začel strasten profesor. Tako je zelo malo verjetno, da bi imel čas ali ekipo, da se še širi.

Poleg tega je CodingBat v primerjavi z drugimi spletnimi mesti videti precej staromodno. Nekateri pravijo, da je estetika površna. Vendar smo se že navadili na sodoben vmesnik. Tako lahko nekateri najdejo spletno mesto okorno.

Prednosti & Slabosti

+ Vaje, osredotočene na eno temo

Vsaka vaja na koncu poglavja se osredotoča le na en koncept. Na primer, lahko je na matrikah, rekurziji, strunah ali logiki itd. Zaradi tega učenci niso preobremenjeni z znanjem. Poleg tega lahko izboljšajo svoje znanje.

+ Koristno za testiranje TDD-ja (razvoj testnih gonilnikov)

Študentu je mogoče zagotoviti vrsto preizkusov, ki so bili uspešno opravljeni oz. Rezultat tega je, da lahko učenec vsak test opravi drug za drugim, dokler vsi testi ne postanejo zeleni.

+ Ali je potrebna vsa dokumentacija za začetek

Spletno mesto ima stran, napolnjeno z osnovno razlago vseh poglavij.

+ Ima osnovni urejevalnik besedil

Urejevalnik besedil ne nudi nobene kontekstne pomoči. Uporabniki tako dobijo povratne informacije šele po prevajanju. Zaradi tega se učenci že od samega začetka osredotočajo na jezikovno skladnjo. CodingBat v primerjavi z drugimi sodobnimi IDE pomaga pri oblikovanju dobrih navad.

+ Ima številne osnovne težave

Težave so razvrščene v različne kategorije. Poleg tega lahko študentje napredek spremljajo tudi z uporabo grafik Progress. Grafi prikazujejo napake in zelene teste, ki so bili storjeni v času.

– Nobenega priročnika za začetek

Ker ni pomoči, kako začeti, se uporabniki lahko zmedejo. Začetniki se lahko zdijo krivulje učenja precej strme. Kljub številni dokumentaciji je potreben čas in pobuda, da se začnemo učiti.

Najboljših 5 najboljših možnosti za CodingBat

Zaradi nekaj pomanjkljivosti programa CodingBat se bodo uporabniki morda želeli odločiti za kaj drugega. Nekatere primerne možnosti vključujejo naslednje:

1. Codecademy: Interaktivna & Zabavno kodiranje

codecademy

Codecademy je spletna interaktivna platforma, ki ponuja razrede kodiranja za različne programske jezike. Tej vključujejo Python, C++, in Java. Poleg tega ponuja tudi lekcije v označevalnih jezikih, kot sta CSS in HTML. Za učence, ki želijo v celoti izkoristiti, obstaja tudi različica pro. S tem uporabniki dobijo kvize, pomoč v živo od svetovalcev, realne projekte in prilagojene učne načrte.

2. Free Code Camp: Pripravite se, da boste postali razvijalec!

freecodecamp

To je neprofitna organizacija, ki vsebuje klepetalnice, interaktivno spletno platformo za učenje in forum spletne skupnosti. Platforma je osredotočena predvsem na zagotavljanje dostopa vsem, ki se želijo naučiti spletnega razvoja. Vsebuje vaje, ki študente seznanjajo s podobnimi jeziki JavaScript, CSS, in HTML. Študenti dobijo tudi projektne naloge, ki jih morajo nadaljevati z napredkom. Po končanih projektnih nalogah študenti sodelujejo z nevladnimi organizacijami za izdelavo spletnih aplikacij.

3. Code.org: Kaj boste ustvarili?

codeorg

To je še ena nevladna organizacija, ki se osredotoča na spodbujanje študentov k učenju računalništva. Na spletnem mestu so brezplačne lekcije za kodiranje. Hkrati je usmerjen v šole, da jih spodbudi k vključitvi dodatnih učnih ur računalništva v svoj učni načrt.

4. SitePoint: Spoznajte HTML, CSS, JavaScript, PHP

sitepoint

SitePoint uporabnikom omogoča spoznavanje spletnega razvoja in oblikovanja. Na spletnem mestu so številne vadnice, knjige in tečaji. Lekcije, ki so na voljo v SitePoint, vključujejo HTML5, JavaScript, CSS3, in PHP. Študenti se lahko naučijo tudi odzivnega spletnega oblikovanja in razvoja mobilnih aplikacij.

5. Koderbajt: Izboljšajte svoje veščine kodiranja

koderbajt

Coderbyte je narejen za tiste, ki želijo vaditi svoje programske spretnosti. Skoraj vsak dan se dodajajo novi izzivi. Uporabniki morajo na te težave uporabiti svoj algoritemski miselni postopek. Spletno mesto pomaga izboljšati zmožnost uporabnikov za delo na skupnih težavah. Ti problemi vključujejo logiko, algoritem in matematična vprašanja.

Je CodingBat idealna izbira?

Kljub slabosti, ki jih ima CodingBat, je še vedno koristno orodje. Za študente, ki želijo izboljšati svoje kodiranje, je to preprost in enostaven način. Ko se bodo spopadli z izzivi na spletnem mestu, lahko postanejo bistveno boljši Java ali Python. Vendar pa se ne sme uporabljati kot nadomestilo za noben tečaj ali razred.

Preprosto povedano, mišljeno je kot dopolnitev vaših programov programiranja. Z njegovo pomočjo lahko dobro spoznate osnove novega programskega jezika!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me