Шта је Цлоудфларе: све што требате знати (+ Инфограпхиц)

Цлоудфларе је данас популарно име у индустрији. Дознајмо више о чему се ради.


Како постати програмер

Важно је знати шта је Цлоудфларе ако озбиљно мислите на сигурност и хостинг на веб локацији. То је једна од најпопуларнијих компанија која нуди безбедносна решења. У овом чланку ћемо знати више о томе.

Шта је Цлоудфларе?

Цлоудфларе је мрежа за испоруку садржаја често написана као ЦДН. Прво се упознајмо са ЦДН-овима. Ово су мреже одговорне за испоруку садржаја.

Неће бити погрешно тврдити да интернет неће радити без одговарајућег ЦДН-а. У ствари, свакодневно користите ЦДН за приступ интернету, отварање блога итд., А да то ни не схватите.

ЦДН-ови осигуравају да можете приступити подацима који се налазе на вебу. То укључује све, од писаног садржаја попут чланака и критика до видео записа на ИоуТубеу и другим таквим платформама. У ствари, свако мало прегледавања, укључујући платформе друштвених медија, укључује употребу ЦДН-ова.

Потреба за ЦДН-овима је очигледна. Данашња генерација је нестрпљива и нема времена да чека да се веб локација учита. Већина корисника ће напустити веб страницу ако траје више од 3 секунде.

Ово кашњење је због неких ствари, углавном физичке удаљености између вас и садржаја којем покушавате да приступите. ЦДН-ови премошћују овај јаз како би се осигурало да брзо приступате садржају, без обзира где се он налази.

Како функционира мрежа за испоруку садржаја?

Посао ЦДН-а је да премости јаз између вас и сервера, али како то функционише? Концепт је прилично једноставан. Ради тако што користи технологију кеширања.

ЦДН-ови копирају веб странице и похрањују их на различите међународне локације како би их корисници могли остварити без проблема.

Не бисте морали да приступите главном серверу да бисте претраживали садржај. Можете доћи до најближег сервера и на тај начин смањити време потребно за успостављање везе. Као резултат, веб локација се учитава брже и перформансе су загарантоване.

Кешинг је популарна техника. Скоро сви прегледачи одржавају кеш веб локација које се прегледавају. Следећи пут када посетите неку веб локацију, прегледач ће одабрати кеширану датотеку сачувану на вашем рачунару, чиме смањује време потребно за учитавање странице. ЦДН-ови раде на сличан начин захваљујући локалним серверима.

Занимљиве ствари које требате знати о Цлоудфларе-у

Цлоудфларе је велика компанија, али много људи не зна како то функционише или о чему се ради. Покренут 2010. године на много разговараној о ТецхЦрунцх конференцији. Ова компанија из Сан Франциска је обрнути проки провајдер и ЦДН са преко 60.000 места испод платформе.

Ево неких од његових најинтересантнијих услуга:

1. Заштита од дистрибуираног ускраћивања услуге (ДДоС): ДДоС је напад ускраћивања услуге који користи више заражених система да би погодио мету. Напад резултира ДОС нападом и руши систем. Већина пружатеља услуга не дозвољава добру заштиту од таквих напада. То може резултирати падом вашег блога. Цлоудфларе штити систем да би спречио такве нападе користећи комбинацију безбедносних функција, укључујући цаптцхас.

2. Услуга имена домена (ДНС): Цлоудфларе обрађује ДНС захтеве за кориснике на аницаст мрежи. Компанија нуди најбоља времена одзива вани и из тог разлога је веома тражена.

3. Испорука садржаја: Цлоудфларе креира кеширане верзије садржаја и шири га на велики број међународних сервера. Корисници могу приступити серверу који нуди најбрже време одговора, тј .: најближе је, како би се осигурала мања употреба ЦПУ-а, боље брзине и мањи захтеви за опсег..

Цлоудфларе је данас популарно име и користи га велики број компанија, укључујући Медиум, Иелп, ДигиталОцеан и Стацк Оверфлов.

Како то функционише?

како то функционише

Цлоудфларе дјелује као обрнути проки и познато је да је прилично поуздан. На папиру може звучати веома компликовано, али је прилично једноставно за употребу.

Пријавите се за услугу и копија веб локације биће сачувана на Цлоудфларе серверима, познатим и као дата центри. Затим повежите ДНС и ваша веб локација ће бити лако доступна корисницима. Сервери побољшавају испоруку чувањем садржаја у својим центрима података. Ови сервери су поуздани и такође могу поднијети густ промет.

Нећете морати да бринете о томе да морате ручно кеширати своју веб локацију сваки пут када је промените на њој. Систем ради аутоматски; међутим, може проћи око 24 сата да се ДНС сервери први пут повежу.

Још једна одлична карактеристика Цлоудфларе-а је сигурност сајта. Може блокирати претње на основу низа фактора, као што су црне листе, репутације и ХТТП заглавља. Осим овога, Цлоудфларе такође може спречити нежељену пошту, зауставити ДДоС нападе и заштитити кључне портове од хакера.

Шта друго нуди Цлоудфларе

Цлоудфларе такође нуди оптимизацију слике. Његова напредна технологија може смањити величину датотеке за отприлике 35% без утицаја на квалитет. Поред тога, осигурава оптимизацију слике за мобилне уређаје, побољшавајући укупне перформансе и времена учитавања.

Ово је веома важно јер слике могу утицати на време учитавања на врло негативан начин.

Корисничка платформа је такође позната по више кицкасс карактеристика попут ИПв6, СПДИ, ХТТП / 2, наменских ССЛ сертификата, правила саобраћаја итд. Можете бирати између различитих планова за одабир оног који вам најбоље одговара..

Цлоудфларе: Последња реч

Сада када знате шта је Цлоудфларе, биће лако разумети како вам то може помоћи. Постоје бројни ЦДН-ови вани, али Цлоудфларе стоји висок захваљујући својим невероватним карактеристикама. Штити места, лако се користи, а такође побољшава брзину.

Иако постоји потенцијал за побољшања, можда је још увек мудра идеја да испробате бесплатни план да знате о чему се ради. Ажурирање на плаћени програм је такође врло лако.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me