Memperbaiki “Op… Berlaku Ralat Pelayan dan E-mel Anda Tidak Dihantar. (# 007) “

Oleh itu, anda menulis e-mel, anda membacanya, dan anda menekan butang kirim hanya untuk melihat mesej ralat # 007. Ia boleh membuat anda hancur. Jangan bimbang, ini adalah masalah biasa dan senang diselesaikan. Mari lakukan ini dalam 5 langkah mudah.


ralat pelayan gmail 007

Gmail adalah salah satu rangkaian e-mel terbesar hari ini, tetapi tidak bebas dari kesilapan dan kesalahan. Ralat pelayan Gmail 007 adalah ralat yang paling biasa yang dihadapi pengguna, dan walaupun ia mungkin menimbulkan masalah, penyelesaian untuk masalah ini cukup mudah.

Soalan pertama yang terlintas di fikiran – adakah sesuatu yang salah dengan Google atau adakah komputer saya tidak berfungsi lagi? Ketepikan kebimbangan anda. Tidak ada yang salah dengan PC anda kerana ia adalah masalah yang berkaitan dengan Google, tetapi anda boleh menyelesaikannya.

Oleh itu, bagaimana anda dapat menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan Google? Masalahnya umumnya berkaitan dengan ciri Makmal Gmail. Ini adalah ciri yang boleh dipilih oleh pengguna untuk diaktifkan atau dinonaktifkan mengikut kesukaan dan kesukaan mereka.

Oleh kerana Google terus mencuba fitur baru dan memperkenalkan elemen baru, beberapa di antaranya mungkin sudah diaktifkan sebelumnya, kesalahan tersebut mungkin terjadi pada waktu tertentu.

Bermain dengan ciri-ciri ini dan membetulkan apa yang salah dapat menyelesaikan masalahnya.

Memperbaiki Ralat Pelayan Gmail 007

“Oops … ralat pelayan berlaku dan e-mel anda tidak dihantar. (# 007) “Kesalahan senang diperbaiki dan tidak memerlukan banyak pengetahuan teknikal. Berikut adalah panduan langkah demi langkah:

 1. Buka Gmail di mana-mana penyemak imbas dan log masuk ke akaun anda.
 2. Di sudut kanan atas, anda akan melihat ikon yang muncul seperti kotak gear. Klik di atasnya dan pilih “Tetapan”.
 3. tetapan gmail

 4. Di sini, cari tab “Makmal” (Lanjutan) dan klik padanya.
 5. tab lanjutan gmail

 6. Lumpuhkan semua pilihan yang ada.
 7. gmail lumpuhkan semua pilihan

 8. Anda sudah selesai. Tutup dan buka semula penyemak imbas.

Melakukan ini akan menyelesaikan kesalahan 007 Gmail dalam kebanyakan kes. Namun, jika tidak, anda boleh mencuba penyelesaian yang diberikan di bawah.

Penyelesaian Lebih terperinci!

Langkah-langkah yang disebutkan di atas mungkin tidak berfungsi dalam beberapa kes, atau masalahnya akhirnya dapat kembali. Sekiranya demikian, cubalah pilihan berikut:

 1. Kemas kini penyemak imbas anda jika versi yang lebih baru tersedia.
 2. Kosongkan cache dan kuki (buka Tetapan Google Chrome, kemudian tatal ke butang Lanjutan).
 3. gmail membersihkan data pelayaran

  gmail hapus kuki dan cache

 4. Lumpuhkan semua add-on dan pelanjutan penyemak imbas kerana boleh menyebabkan Gmail tidak berfungsi.
 5. Lumpuhkan program antivirus anda. Ini mungkin terdengar aneh bagi sesetengah pengguna, tetapi program antivirus boleh menyebabkan masalah ini. Sekiranya demikian, tulis kepada syarikat antivirus anda dan jelaskan masalahnya kepada mereka. Mereka mungkin memberikan jalan penyelesaian.
 6. Buka Gmail dengan semua pilihan yang dilumpuhkan di tab Lanjutan.

Kami harap salah satu daripada penyelesaian ini dapat membantu anda menyingkirkan masalah tersebut. Sekiranya anda seorang yang ingin tahu, maka periksa beberapa soalan yang sering diajukan mengenai “oops … ralat pelayan berlaku, dan e-mel anda tidak dihantar. (# 007) “ralat.

Makmal “Hantar Latar Belakang”: Apa Yang Dilakukannya?

Fitur Kirim Latar Belakang dapat berguna, tetapi tidak perlu, oleh itu Anda tidak boleh berfikir dua kali sebelum menonaktifkannya jika menyebabkan Gmail menunjukkan kesalahan.

Ciri ini membolehkan Gmail berfungsi di latar belakang, iaitu terus menghantar e-mel walaupun anda telah keluar dari tingkap. Ramai di antara kita menulis e-mel dan klik hantar dan pergi untuk melakukan perkara lain di akaun kita tanpa menunggu proses penghantaran selesai.

Ciri inilah yang memastikan proses selesai dan e-mel dihantar. Ciri ini membantu anda menjimatkan masa, tetapi boleh, dalam beberapa keadaan, berfungsi dan menyebabkan kesalahan.

Sekiranya ini berlaku, maka mematikannya mungkin satu-satunya pilihan. Anda mungkin, bagaimanapun, cuba mengaktifkannya lagi dan melihat apakah keadaan telah berubah atau anda masih mendapat “oops … ralat pelayan berlaku dan e-mel anda tidak dihantar. (# 007) “ralat.

Bagaimana Sekiranya Saya Terus Mendapatkan Kesalahan “Op … Kesalahan Pelayan Berlaku, dan E-mel Anda Tidak Dihantar (# 007)” Walaupun Selepas Melumpuhkan Pencarian Latar Belakang?

Sementara Background Send adalah pelakunya di 95% daripada kes tersebut, beberapa masalah lain juga boleh menyebabkan kesalahan # 007. Sekiranya demikian, anda harus mencuba semua muslihat lain yang diberikan di atas. Mereka berjaya, tetapi kami telah menemui kes di mana tidak ada yang berlaku.

Dalam senario seperti itu, satu-satunya pilihan anda ialah memasang semula penyemak imbas anda atau mencuba dari peranti lain. Anda juga boleh mencuba aplikasinya. Juga, jika berfungsi pada peranti lain, masalahnya mungkin dengan komputer atau perisian anda dan bukan tetapan Gmail.

Petua lain merangkumi:

 1. Menunggu. Beri masa. Mungkin memerlukan sedikit masa untuk perkara kembali normal.
 2. Pertimbangkan untuk memulakan semula penyemak imbas dan komputer anda agar perubahan tersebut berlaku.
 3. Pastikan # 007. Sebilangan ralat mungkin kelihatan serupa, tetapi tidak. Kod adalah kaedah terbaik untuk mengenal pasti kesalahan Gmail.
 4. Keluarkan lampiran, jika ada, dan periksa semula alamat pengirim.

Petua ini akan membantu anda menyingkirkan “oops… ralat pelayan berlaku, dan e-mel anda tidak dihantar. (# 007) “ralat. Kadang-kadang, pilihan terbaik adalah menunggu kerana beberapa kesalahan mungkin bersifat sementara.

Kata Akhir

“Oops … ralat pelayan berlaku dan e-mel anda tidak dihantar. (# 007) “Kesalahan boleh menjadi halangan besar tetapi dengan beberapa penyelesaian mudah. Oleh kerana Google sentiasa berubah, kesalahan ini biasanya bersifat sementara.

Jangan panik jika anda mesti mematikan beberapa ciri. Anda boleh mencuba mengaktifkannya di kemudian hari, dan masalahnya mungkin tidak ada kerana Google juga melepaskan tambalan dan membuat perubahan di bahagian belakang untuk menyingkirkan masalah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map