Cum să actualizați rapid și ușor Node.js la ultima versiune: Ghidul definitiv

Node.js, ca tehnologie populară open-source, este întotdeauna îmbunătățită. Există actualizări frecvente pentru a asigura performanțe bune. Iată cum puteți actualiza Node.js la cea mai recentă versiune!


Cum să actualizați Node.js la ultima versiune

La fel ca majoritatea altor medii open-source, Node.js a devenit un proiect cu evoluție rapidă. După aproape două săptămâni, există o actualizare sau alta pentru a stimula securitatea și stabilitatea. Actualizările nu se limitează doar la o singură ramură de versiune; ei sunt răspândiți între toți.

Există numeroase metode pe care le puteți utiliza pentru a actualiza Node la cea mai recentă versiune pe diferite sisteme de operare. Deci, nu veți avea probleme în a obține cea mai recentă versiune Node.js.
În articolul următor, am menționat cele mai ușoare și mai eficiente metode de instalare a celei mai noi versiuni de nod. Vom acoperi Linux, MacOS, și ferestre-mașini bazate pe.

Înainte de a începe, determinați versiunea Node.js pe care o aveți. Puteți face acest lucru scriind nodul -v în promptul de comandă.

3 Metode de actualizare Node.js pe mașini Linux

Am enumerat cele trei moduri comune și cele mai eficiente de a actualiza nodul în sistemul de operare Linux. Vă recomandăm metoda una datorită simplității sale. Cu toate acestea, dacă nu puteți merge cu metoda managerului versiunii Node, atunci puteți actualiza fie prin pachete binare, fie prin intermediul managerilor de pachete.

1. Utilizați Node Version Manager

NVM (Manager versiune nod), după cum am menționat anterior, este cel mai bun mod de a actualiza Node. Pentru aceasta, aveți nevoie de un compilator C ++, pachetele esențiale pentru build și libssl-dev. Mai întâi, executați o actualizare pentru a obține pachetele folosind aceste comenzi:

Actualizare sudo apt-get
sudo apt-get install build-essential checkinstall libssl-dev

Dacă doriți să instalați sau să actualizați managerul de versiuni Node, obțineți scriptul de instalare cu cURL:

curl -o- https://raw.githubusercontent.com/creationix/nvm/v0.32.1/install.sh | bash

În primul rând, închideți și deschideți din nou terminalul. Cu toate acestea, puteți verifica dacă instalarea are succes folosind comanda -v nvm. Dacă totul a funcționat, atunci comanda va emite nvm.

Odată ce totul este configurat, instalarea versiunii actualizate a Nodului nu este aproape dificilă. Puteți verifica versiunea de nod instalată în prezent, tastând nvm ls. Puteți vedea, de asemenea, versiunea disponibilă pentru a instala cu nvm de ls-remote.

Acum, descărcați, compilați și apoi instalați cea mai recentă versiune a nodului tastând nvm instalați #. #. #. Amintiți-vă, numărul # aici va fi înlocuit de versiunea de nod pe care o doriți. Puteți informa, de asemenea, nvm versiunea pe care doriți să o utilizați în fiecare shell cu ajutorul #v # # #. De asemenea, configurați o valoare implicită cu un alias prin nodul implicit alias nvm.

2. Utilizați Package Manager

A doua cea mai bună opțiune după nvm este un manager de pachete. NPM (manager de pachete cu noduri) ajută la descoperirea, partajarea și utilizarea codului. De asemenea, permite utilizatorilor să gestioneze dependențele. Nodul este deja instalat cu npm; cu toate acestea, managerul este actualizat mai des decât Node.

Verificați versiunea pe care o aveți cu npm -v. Apoi instalați actualizarea recentă npm introducând npm install [Email protected] -g. Pentru a vă asigura că npm este actualizat corect, rulați npm -v.

De asemenea, veți avea nevoie de n modulul npm pentru a actualiza nodul. Rulați următorul cod pentru a șterge memoria cache și a instala n împreună cu cea mai recentă versiune a nodului:

sudo npm cache clean -f
sudo npm instalați -g n
sudo n stabil

În cele din urmă, utilizați n cea mai recentă versiune pentru a instala cea mai recentă versiune. Puteți obține, de asemenea, o versiune specifică nodului rulând n #. #. #.

3. Folosiți pachete binare

Încercați tot posibilul pentru a evita această rută. Ca ultimă soluție, accesați pagina oficială de descărcare pentru Node.js. De aici, obțineți fișierul binar Linux pe 32 de biți sau pe 64 de biți. Aici, aveți două opțiuni. Puteți descărca fișierul binar dintr-un browser. Cu toate acestea, este mai bine să folosiți consola. Nu uitați, versiunea Node se va schimba odată cu lansarea mai multor actualizări.

wget https://nodejs.org/dist/v6.9.2/node-v6.9.2-linux-x64.tar.xz

De asemenea, veți avea nevoie de xz-utils pentru despachetarea fișierului. Așadar, pentru a instala acest lucru, executați codul sudo apt-get install xz-utlis. Apoi, utilizați următorul cod pentru instalarea pachetului binar în usr / local:

tar C / usr / local – componente de strip 1 -xJf nod-v6.9.2-linux.x64.tar.xz

Acum, aveți atât Node, cât și npm. Deci, pentru următoarea actualizare, încercați mai întâi a doua metodă.

Actualizarea nodului pe Windows / MacOS folosind instalatorii Nodejs.org

Pagina de descărcare de pe Node.js include pachete binare atât pentru MacOS cât și pentru Windows. Cu toate acestea, nu este nevoie să vă faceți viața dificilă. Există instalatori pre-făcuți disponibili pentru a ușura procesul: .msi pentru Windows și .pkg pentru MacOS. Aceste pachete fac instalarea eficientă și simplă de înțeles.

Pur și simplu descărcați fișierul și rulați-l și expertul de instalare se va ocupa de restul. La fiecare actualizare pe care o descărcați, versiunile mai vechi atât ale npm cât și ale Nodului vor fi înlocuite cu cele mai noi.

Întrebări frecvente

Ce este nodul din nodul JS?

Node.js este o platformă care este construită pe timpul de execuție JavaScript al Google Chrome. Scopul său principal este de a construi aplicații de rețea scalabile rapid și rapid. Node.js utilizează un model care nu blochează, bazat pe evenimente, care îl face eficient și ușor. Prin urmare, este ideal pentru aplicațiile care consumă date în timp real, care funcționează pe diferite dispozitive.

Cum verific varianta NS JS Version?

Pentru a verifica versiunea Nod instalată în computerul dvs., deschideți un instrument de linie de comandă. Puteți utiliza Powershell, Prompt Command sau orice altceva preferați. După deschiderea acestuia, tastați nodul -v. Dacă faceți acest lucru, veți imprima numărul versiunii ca v0.10.35.

Pentru ce se folosește Node JS?

În primul rând, Node.js este utilizat pentru serverele care nu blochează condus de evenimente. Acest lucru se datorează faptului că are o natură cu un singur fir. Este de asemenea utilizat pentru serviciile API backend, precum și pentru site-urile tradiționale. Cu toate acestea, a fost proiectat folosind arhitecturi în timp real și bazate pe push.

Cum actualizați NPM?

Dacă utilizați un Mac, atunci utilizați următorul cod:

sudo npm instalare -g npm

Puteți actualiza, de asemenea, pachetele locale învechite, folosind npm update fără nicio problemă. În mod similar, puteți actualiza pachetele globale învechite utilizând npm update -g.

Cuvântul final

Deci, acum actualizarea Nodului dvs. este terminată. De fapt, actualizarea atât a npm-ului cât și a Nodului este doar începutul. De asemenea, va trebui să actualizați celelalte pachete, precum și dependențele. Dacă faceți acest lucru, veți maximiza atât securitatea, cât și compatibilitatea, astfel încât să vă puteți bucura de utilizarea Node!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me