Ce este Cloudflare: tot ceea ce trebuie să știți (+ infografic)

Cloudflare este un nume popular în industrie astăzi. Să aflăm mai multe despre ce este vorba.


Cum să devii programator

Este important să știți ce este Cloudflare dacă sunteți serios cu privire la securitatea și găzduirea site-ului dvs. web. Este una dintre cele mai populare companii care oferă soluții de securitate. În acest articol, vom ști mai multe despre el.

Ce este Cloudflare?

Cloudflare este o rețea de livrare a conținutului, adesea scrisă drept CDN. Să cunoaștem mai întâi despre CDN-uri. Acestea sunt rețele responsabile de livrarea de conținut.

Nu va fi greșit să afirmați că internetul nu va funcționa fără un CDN adecvat. De fapt, folosești CDN în fiecare zi, pentru a accesa web-ul, a-ți deschide blogul etc., fără să-ți dai seama chiar.

CDN-urile vă asigură că puteți accesa datele găsite pe web. Aceasta include totul, de la conținut scris, cum ar fi articole de știri și recenzii la videoclipuri de pe YouTube și alte astfel de platforme. De fapt, fiecare bucată de navigare, inclusiv platformele de socializare, implică utilizarea CDN-urilor.

Nevoia de CDN este destul de evidentă. Generația de astăzi este nerăbdătoare și nu are timp să aștepte să se încarce un site web. Majoritatea utilizatorilor vor renunța la un site dacă este nevoie de mai mult de 3 secunde pentru a se încărca.

Această întârziere se datorează unor lucruri, în principal distanța fizică dintre dvs. și conținutul pe care încercați să îl accesați. CDN-urile reduc această lacună pentru a vă asigura că puteți accesa conținutul cu viteză rapidă, indiferent unde este găzduit.

Cum funcționează o rețea de livrare de conținut?

Sarcina unui CDN este de a elimina diferența dintre dvs. și server, dar cum funcționează? Conceptul este destul de simplu. Funcționează prin utilizarea tehnologiei de cache.

CDN-urile copiază site-urile web și stochează aceste copii în diferite locații internaționale, astfel încât utilizatorii să poată ajunge la acesta fără probleme.

Nu trebuie să accesați serverul principal pentru a naviga în conținut. Puteți ajunge la cel mai apropiat server, reducând astfel timpul necesar pentru a realiza o conexiune. Drept urmare, site-ul web se încarcă mai rapid și performanța este garantată.

Cache-ul este o tehnică populară. Aproape toate browserele păstrează o memorie cache a site-urilor navigate. Data viitoare când vizitați un site, browserul va alege fișierul memorat în memoria salvată pe computer, reducând astfel timpul necesar pentru încărcarea unei pagini. CDN-urile funcționează într-un mod similar datorită serverelor locale.

Lucruri interesante pe care trebuie să le știi despre Cloudflare

Cloudflare este o companie mare, dar nu multe persoane știu despre cum funcționează sau despre ce este vorba. Lansat în 2010 la mult discuta despre TechCrunch Conference. Această companie din San Francisco este un furnizor de proxy invers și CDN cu peste 60.000 de site-uri sub platformă.

Iată câteva dintre cele mai interesante servicii ale sale:

1. Protecția distribuitului refuz de serviciu (DDoS): DDoS este un atac de refuz al serviciului care folosește mai multe sisteme infectate pentru a atinge o țintă. Atacul are ca rezultat un atac DOS și dă jos sistemul. Majoritatea furnizorilor de găzduire nu permit o bună protecție împotriva unor astfel de atacuri. Poate duce la scăderea blogului tău. Cloudflare protejează sistemul pentru a preveni astfel de atacuri folosind un amestec de caracteristici de securitate, inclusiv captcha.

2. Serviciul de nume de domeniu (DNS): Cloudflare gestionează cererile DNS pentru utilizatorii dintr-o rețea anycast. Compania oferă cele mai bune timpi de răspuns acolo și solicită foarte mult din acest motiv.

3. Livrare de conținut: Cloudflare creează versiuni în conținut în cache și îl răspândește pe numărul său mare de servere internaționale. Utilizatorii pot accesa serverul care oferă cel mai rapid timp de răspuns, adică: este cel mai apropiat, pentru a asigura o utilizare mai mică a procesorului, viteze mai bune și cerințe mai mici de lățime de bandă..

Cloudflare este un nume popular astăzi și este folosit de un număr mare de companii, inclusiv Mediu, Yelp, DigitalOcean și Stack Overflow.

Cum functioneazã?

cum functioneazã

Cloudflare funcționează ca un proxy invers și este cunoscut a fi destul de fiabil. Poate suna foarte complicat pe hârtie, dar este destul de ușor de utilizat.

Înregistrarea la serviciu și o copie a site-ului dvs. web va fi stocată pe serverele Cloudflare, cunoscute și sub numele de centre de date. În continuare, conectați DNS și site-ul dvs. va fi ușor accesibil utilizatorilor. Serverele îmbunătățesc livrarea prin stocarea de conținut pe centrele lor de date. Aceste servere sunt fiabile și pot gestiona și traficul intens.

Nu va trebui să vă faceți griji că trebuie să vă cacheți manual site-ul de fiecare dată când faceți modificări. Sistemul funcționează automat; cu toate acestea, este posibil să dureze aproximativ 24 de ore pentru ca serverele DNS să se conecteze pentru prima dată.

O altă caracteristică excelentă a Cloudflare este securitatea site-ului. Poate bloca amenințările bazate pe o serie de factori, cum ar fi listele negre, reputația și anteturile HTTP. În afară de aceasta, Cloudflare poate preveni și spamul, opri atacurile DDoS și poate proteja porturile cheie împotriva hackerilor.

Ce altceva trebuie să ofere Cloudflare

Cloudflare oferă, de asemenea, optimizarea imaginii. Tehnologia sa avansată poate reduce dimensiunea fișierului cu aproximativ 35% fără a afecta calitatea. În plus, asigură, de asemenea, că imaginile sunt optimizate pentru mobil, îmbunătățind astfel performanța generală și timpul de încărcare.

Acest lucru este foarte important, deoarece imaginile pot afecta timpul de încărcare într-un mod foarte negativ.

Platforma prietenoasă este cunoscută și pentru mai multe caracteristici kickass, cum ar fi IPv6, SPDY, HTTP / 2, certificate SSL dedicate, reguli de trafic, etc. Puteți alege dintr-o varietate de planuri pentru a alege unul care vi se potrivește cel mai bine.

Cloudflare: Ultimul cuvânt

Acum că știți ce este Cloudflare, vă va fi ușor să înțelegeți cum vă poate ajuta. Există o serie de CDN-uri, dar Cloudflare este înaltă datorită caracteristicilor sale uimitoare. Protejează site-urile, este ușor de utilizat și îmbunătățește, de asemenea, viteze.

Deși există potențial de îmbunătățiri, poate fi încă o idee înțeleaptă să încercați planul gratuit pentru a ști despre ce este vorba. Actualizarea la un program plătit este, de asemenea, foarte ușoară.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me